Sterker op het werk door verbindende communicatie

 
Goede en voldoende communicatie op de werkvloer is enorm belangrijk voor medewerkers en leidinggevenden, dat blijkt uit onderzoek naar werkbaar werk.  Dit lijkt eenvoudig, in de praktijk valt er nog veel te verbeteren. Ga hier daarom vandaag nog mee aan de slag.

VIVO en vormingsfondsen helpen met een aanbod verbindende communicatie.


Gratis 3-daagse opleidingen voor medewerkers. Maak kennis met de principes van verbindende communicatie en oefen deze in.
 

INDIVIDUELE COACHING           
 
 
Wij komen tussen in de kosten voor individuele coaching. De coach werkt vanuit de principes van verbindende communicatie.  De leerdoelen hebben betrekking op het verbeteren van de communicatie op het werk. 

 
 
Een gratis leertraject op maat van de noden en de eigenheid van jouw team. Keuze tussen een basisopleiding of een teamcoaching.

 

Wat is verbindende communicatie?

Verbindende communicatie is een krachtige, effectieve en respectvolle manier om te communiceren, gebaseerd op gelijkwaardigheid en empathie.

De gebruikte methodiek is gebaseerd op het model van Marshall Rosenberg rond geweldloze communicatie
Het is een manier om vanuit contact met jezelf te communiceren met anderen. Gericht op het tegemoetkomen aan ieders behoeften, het vermijden van moralistische oordelen en het onderscheiden van behoeften en strategieën. 
De methodiek is eenvoudig van opzet, makkelijk te begrijpen en ook zeer toepasbaar in organisaties. Ze stimuleert verbinding, vertrouwen en samenwerking. 

 

Deze actie kadert binnen het  actieplan 'werkbaar werk' , naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek naar de werkbaarheid in de social-profitsectorenHieruit bleek dat extra aandacht voor de verbindende communicatievaardigheden van medewerkers en leidinggevenden met een hoge emotionele belasting en/of werkdruk een positief effect kan hebben op de werkbaarheid.  We willen hen op deze wijze versterken in het aanpakken van (potentiêle) problemen.