Conflictcoaching (Online vorming)

Leerdoelstelling

Veel mensen liggen wakker van een conflictWe gaan in deze opleiding op zoek naar cruciale informatie die het conflict hanteerbaar maakt, analyseren situaties en emoties en gaan vervolgens concreet aan de slag, op zoek naar oplossingen .

Doelgroep

Teamverantwoordelijken
Opgelet: enkel organisaties binnen de social profit sector komen in aanmerking, m.u.v. openbare organisaties.
Opgelet: De opleidingen zijn betalend voor organisaties behorende tot sectoren PC 318.02 en PC 330.01-thuisverpleging.
De kostprijs bedraagt gemiddeld € 325 / deelnemer.

Opleidingsderde

Marina Van den Broeck , Praxisnetwerk

Data en locatie

Code
VV21-CC1OL  VV21-CC2OL
Data

8 en 15 maart 2021

9u tot 16u30

 

 10 en 17 mei 2021

9u tot 16u30

ocatie

Online

Online
Inschrijven

Volzet. Schrijf je in
op de wachtlijst.

Volzet. Schrijf je in
op de wachtlijst.

Programma

Een conflict is vaak een puzzel in veel stukken, waar een simpele oorzaak-gevolg redenering niet veel oplossing biedt. Er zitten ook nogal wat knopen die moeten ontward worden en emotie is daarbij niet altijd de goede raadgever. We onderzoeken wat een overload aan emotie zoal doet met een mens.

Mensen ontwikkelen een eigen stijl die niet altijd de meest efficiënte is. Men interpreteert niet altijd juist. Of men ziet de escalatie niet aankomen. Of men loopt weg van een dreigend conflict.Kortom wat in de werkelijkheid “ontploft” heeft vaak veel wortels en een lange aanloop. We gaan verder de analyse toer op. Immers : hoe beter je iets begrijpt hoe meer kans dat het naar ieders tevredenheid opgelost geraakt. We gaan in de schoenen van elke partij staan, we proberen te achterhalen wat iedereen echt zou willen en dat stemt meestal niet overeen met wat men daarvoor doet.  

Een conflict oplossen is maatwerk.  We hebben het over standpunten en belangen, over de wil om iets op te lossen, zien wat je teweegbrengt bij de ander, steeds terugkerende patronen herkennen, de positie van een eventuele bemiddelaar (leidinggevende), .. Er is veel te zeggen, te ondervinden en te leren.

En dan gaan we aan de slag. Dag twee komt een acteur ons vervoegen. We werken met zelf mee te brengen casussen allerhande, grote en kleine, al dan niet opgeloste, ernstige en ludieke. We leren van elkaar, van de feedback van andere deelnemers, van de trainer en van de acteur zelf.

Het lijkt zwaar op de hand, maar er wordt ook veel  gelachen tijdens dergelijke oefensessies. Het is gelukkig allemaal niet voor echt. Alleen: je kijkt in een spiegel die je meestal niet voorgehouden krijgt in conflictsituaties…

Inschrijven

Inschrijven doe je online via extranet.
Heb je een vraag hierover? Bekijk onze webpagina .

Opgelet:

  • We aanvaarden slechts 2 deelnemers van eenzelfde organisatie.
  • Je bent pas effectief ingeschreven als je van ons een bevestigingsbrief ontvangt.
   

VRAGEN OF OPMERKINGEN

 Contacteer Esther Ongenaed van het team administratie
of Bert Decoster van het team levenslang leren.