Efficiënt online vergaderen en overleggen (online vorming)

Leerdoelstelling

Je hebt maar één kans voor een eerste indruk en dit geldt ook voor telewerken en video meetings. Of je nu met Skype, Zoom of een ander platform communiceert, er zijn een aantal zaken, zoals je lichaamstaal, waar je echt op moet letten. Het visuele aspect weegt zwaar door. Zoom, Microsoft Teams, Webex, het zijn namen die intussen door iedereen gekend zijn. Het is goed dat in lockdown nog steeds kon vergaderd worden, maar vlekkeloos verliep het meestal niet.

Daarom een korte handleiding over hoe u efficiënter virtueel kan vergaderen. Maar via het internet vergaderen kan in veel gevallen te verkiezen zijn:het is sneller georganiseerd, het kost minder geld, het is flexibeler…

Dus dan is de vraag: hoe zorgen we voor nuttige, aangename vergaderingen? Het korte antwoord zal niet verrassen: door een goede voorbereiding. En dat is meteen waarom in de corona tijden veelvuldig gevloekt werd: in volle crisis moest een nieuwe manier van werken getest en aangeleerd worden.

Wil je een performante indruk nalaten bij je volgende onlinemeeting? Goed nieuws: vergaderen op afstand gaat eenvoudiger worden na het volgen van de sessie ‘Zo word je een pro in virtueel vergaderen’.

Doelgroep

Medewerkers en leidinggevenden.
Opgelet: enkel organisaties binnen de social profit sector komen in aanmerking, m.u.v. openbare organisaties.

Opleidingsderde

Tom Dewettinck en Ellen Eeckhaut

Data

Code
HR.EOV20-OL  
Data
6 oktober en 20 oktober 2020
Uren
9 u 00 tot 12 u 00
Inschrijven
 

Extra informatie

 • We gebruiken ZOOM, aangevuld met het online interactieplatform Wooclap
 • Elke sessie duurt 3 uur, inbegrepen één pauze van een tiental minuten
 • Praktijk- en ervaringsgericht leren
 • De modellen die we gebruiken zijn wetenschappelijk gevalideerd en onderzocht. Toch vinden we het belangrijk dat we zelf deze modellen opbouwen en oefenen aan de hand van de eigen ervaring. Een model is slechts een cognitief anker. Belangrijker is te voelen en te ervaren dat het model klopt.
 • De praktijkgerichtheid wordt gegarandeerd doordat de deelnemers hun eigen cases inbrengen. De deelnemers gaan daarover in interactie en dialoog met elkaar zodat ook geleerd wordt uit de ervaringen en cases van anderen.
 • Focus op bewustwording én praktische tips en tools

Programma

Hoe jezelf voorbereiden voor je online meeting

 • Tijd om aan dat vertrouwen te gaan werken. Dat begint al bij een goede voorbereiding.

De verschillende rollen tijdens een online meeting

 • Ook in een online meeting of bij een vergadering op afstand is het belangrijk om de correcte vergadertechnieken te gebruiken en ervoor te zorgen dat je deelnemers actief zijn.

Welke technieken zijn er beschikbaar

 • Op vandaag zijn er tal van online vergadertools beschikbaar. Je krijgt een algemeen overzicht van de beschikbare online vergadertools.

Waar op letten tijdens de meeting

 • Tijdens de meeting is het belangrijk om iedereen bij de les te houden. Het feit dat je niet fysiek in éénzelfde ruimte zit maakt het voor deelnemers eenvoudiger om sneller af te haken.

Praktische tips en oefeningen

 • Belangrijk om ook tijdens de sessie aan de slag te gaan en zelf te oefenen

Inschrijven

Inschrijven doe je online via extranet.
Heb je een vraag hierover? Bekijk onze webpagina .

Opgelet:

 • We aanvaarden slechts 2 deelnemers van eenzelfde organisatie.
 • Je bent pas effectief ingeschreven als je van ons een bevestigingsbrief ontvangt.

 
 

  VRAGEN OF OPMERKINGEN

Contacteer Esther Ongenaed van het team administratie
of Bert Decoster van het team levenslang leren.