DialoogPlus staat voor “meer grip op jezelf in lastige situaties”.

Al meer dan 20 jaar geven we vorming rond verbindende communicatie, stressreductie en welbevinden. Hartcoherentie en TRE zijn belangrijke pijlers in onze werking geworden. De programma’s zijn zowel toepasbaar voor leidinggevenden, begeleiders als voor cliënten zelf.

Wat is jouw ervaring in de social profit?

De trainers hebben meer dan 20 jaar ervaring binnen de brede welzijnssector in Vlaanderen en Brussel.

We bieden vorming rond het omgaan met agressie, stress en verbindende communicatie binnen de brede sociale sector:

  • ziekenhuizen
  • zorgbedrijven
  • jeugd-, gehandicapten-, thuiszorg
  • WZC
  • CAW
  • psychiatrie
  • maatwerkbedrijven
  • onderwijs
  • first responders

We hebben jarenlange ervaring binnen gevangenissen.

Voor zorgverstrekkers en begeleiders binnen de sociale sector organiseren we sinds een aantal jaren ook de gecertifieerde TRE-opleiding. Dit is een specifieke tool ifv het ontladen van spanning, stress en trauma, om veilig in te zetten naar hun cliënten.

Wat is jouw visie op agressie en omgaan met lastig en agressief gedrag?

Wie werkt in de sector wordt af en toe geconfronteerd met frustratie- of instrumentele agressie van cliënten en bewoners, met onmacht en heftige emoties. Al zorg dragend ben je je soms niet bewust van de impact die dit heeft op jouw organisme.

Naast verbindend communiceren en conflict hanteren, bieden we deelnemers praktische tools waarmee ze veerkrachtig en weerbaar kunnen zijn ondanks de lastige situaties. Deze bodybased tools zijn gebaseerd op kennis vanuit de neurologie en vanuit het besef dat de werking van ons lichaam en zenuwstelsel ons denken en handelen sterk beïnvloedt. Ze zijn een praktische toepassing van de polyvagaal-theorie. Terwijl "Hartcoherentie" angst en woede ontwapent, zodat je helder kunt denken in lastige situaties, geeft "TRE" je je veerkracht terug. TRE geeft begeleiders een fysieke uitlaatklep voor de soms onbewust opgelopen spanning, Deze nieuwe aanpak, die deugd doet en dieper doorwerkt geeft je een solide basis om in verbinding te communiceren en de verbinding met jezelf te handhaven of nadien te herstellen. Dit maakt duurzaam werken binnen de zorgsector haalbaar. Zodat je de ander zorg kunt geven zonder zelf ‘leeg’ te stromen.

Deze tools zijn zowel inzetbaar preventief, om agressieve situaties te voorkomen en anderzijds ook herstellend, na incidenten.

Meer info over "hartcoherentie" & "TRE" en "Verbindende communicatie" via www.dialoogplus.be