Communicatie vanuit een kleurenbril - IN COMPANY

- Deelnemers krijgen inzichten in onderlinge communicatie en welke factoren een rol spelen om die te optimaliseren.
- Deelnemers krijgen diepgaand inzicht in hun eigen gedrags- en communicatiestijl.
- Deelnemers hebben inzicht op handvatten om onderlinge verschillen te waarderen, conflicten aan te pakken en positiever en effectiever samen te werken.
- Deelnemers kunnen voor zichzelf een aantal actiepunten bepalen.

Programma

Communiceren en elkaar begrijpen is niet altijd gemakkelijk. We beïnvloeden elkaar voortdurend in één of andere vorm. De kunst is te ontdekken wat zich onder de oppervlakte bevindt. Wanneer je de gedragsstijl en communicatiewijze van een ander kent en begrijpt, kun je beter inschatten hoe die persoon in bepaalde situaties zal reageren. Dit inzicht vergroot je vermogen om echt verbinding te maken. In deze vorming gaan we hierop in en gebruiken daarbij de DISC-methode (Thomas Erikson). Gedragsstijlen worden er verdeeld in 4 kleuren. De meeste mensen zijn een mix van deze kleuren met een bepaalde kleur als hoofdtoon. We gaan op zoek naar inzicht in jouw gedragsstijl en die van je collega’s. We onderzoeken wat dit kan betekenen in de werking en hoe het je kan helpen bij het bespreken van allerlei items met elkaar en bij het geven en krijgen van feedback.

WERKVORM EN METHODIEKEN
Toelichting van het theoretisch kader en van diverse reflectie- en analyse-oefeningen (o.a. een zelftest en linken van kleuren en gedragspatronen).

VOOR WIE
Kinderbegeleiders en leidinggevenden groepsopvang.

DUUR
1 dag.

OVER DE LESGEVER
Linds De Maere geeft een bachelor in het onderwijs. Als ondersteuner in de groeps- en gezinsopvang voor baby’s en peuters coacht zij leidinggevenden, begeleiders en teams. Zij geeft ook vormingen aan onthaalouders, kinderbegeleiders, en leidinggevenden in de kinderopvang.

CONTACTGEGEVENS
Timothy Verhulst
Tel: 09 232 47 36
Mail: info@vcok.be

SPECIFIEKE WENSEN LOCATIE EN MATERIAAL
Beamer + scherm.

VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.
- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.
- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider, maar de totale vorming duurt minimaal 6 uren.
- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.
- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.
- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.

PROCEDURE
- Contacteer eerst de opleider om de verwachtingen onderling op elkaar af te stemmen en een datum af te spreken. Dien daarna pas je aanvraag in.
- Het fonds geeft een goedkeuring wanneer je aanvraag aan de voorwaarden voldoet en als er nog voldoende budget is.
- Na goedkeuring krijg je een vormingscode waarmee je de deelnemers kan inschrijven via het Extranet. Ontvangt het fonds niet twee weken voor de start het volledige aantal inschrijvingen? Dan annuleren wij de goedgekeurde incompany-vorming. De vorming kan in samenspraak met de opleider nog doorgaan, maar dan betaalt je organisatie de volledige opleidingskost.

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 16 Opleider: VCOK
Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Sector(en):
Kinderopvang