Thomas Gordon: positief opvoeden, ik-boodschappen en win-win - IN COMPANY

- Kennismaken met de methode van Thomas Gordon
- Zoeken van gepaste reacties in de kinderopvang.

Programma

Thomas Gordon is wereldwijd bekend geworden met zijn ‘Parent Effectiveness Training’. Hij zet sterk in op communicatie. Zijn ideeën over actief luisteren, omgaan met conflicten, ik-boodschappen en werken aan het zelfoplossende vermogen, zijn vandaag door iedereen gekend. Maar communiceren volgens de Gordon-methode blijft nog steeds een uitdaging.
Tijdens deze vorming maak je kennis met deze methode en ga je op zoek naar gepaste reacties in de kinderopvang.

WERKVORM EN METHODIEKEN
Je mag je verwachten aan een interactieve vorming.

VOOR WIE
Kinderbegeleiders groeps- en gezinsopvang.

DUUR
1 dag.

OVER DE LESGEVER
Jolien Dhaenens studeerde Pedagogische Wetenschappen aan UGent.
Als ondersteuner in de groeps- en gezinsopvang voor baby’s en peuters coacht zij leidinggevenden, begeleiders en teams. Zij geeft ook vormingen aan onthaalouders, kinderbegeleiders en leidinggevenden in de kinderopvang.

Ann-Sophie Dhaenens studeerde Pedagogie van het Jonge Kind aan de Arteveldehogeschool in Gent. Als ondersteuner in de groeps- en gezinsopvang voor baby’s en peuters coacht hij leidinggevenden, begeleiders en teams. Hij geeft ook vormingen aan onthaalouders, kinderbegeleiders en leidinggevenden in de kinderopvang.

CONTACTGEGEVENS
Timothy Verhulst
Tel: 09 232 47 36
Mail: info@vcok.be

SPECIFIEKE WENSEN LOCATIE EN MATERIAAL
- Tafels en stoelen in U-vorm
- Beamer/geluid en scherm
- Flip-over + stiften

VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.
- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.
- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider, maar de totale vorming duurt minimaal 6 uren.
- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.
- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.
- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.

PROCEDURE
- Contacteer eerst de opleider om de verwachtingen onderling op elkaar af te stemmen en een datum af te spreken. Dien daarna pas je aanvraag in.
- Het fonds geeft een goedkeuring wanneer je aanvraag aan de voorwaarden voldoet en als er nog voldoende budget is.
- Na goedkeuring krijg je een vormingscode waarmee je de deelnemers kan inschrijven via het Extranet. Ontvangt het fonds niet twee weken voor de start het volledige aantal inschrijvingen? Dan annuleren wij de goedgekeurde incompany-vorming. De vorming kan in samenspraak met de opleider nog doorgaan, maar dan betaalt je organisatie de volledige opleidingskost.

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 20 Opleider: VCOK
Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Sector(en):
Kinderopvang