Spelen met (n)iets

- We leren over open einde materiaal.
- We leren spelen met kosteloos materiaal.
- Concrete ideeën aanreiken over kosteloos spelmateriaal.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 11 oktober 2022 09:30 - 16:30 Hof van Watervliet Oude Burg 27 Brugge

Programma

Geef kinderen nieuw speelgoed en ze spelen met de doos… Herkenbaar? Kosteloos materiaal heeft een enorme meerwaarde in de praktijk van de kinderopvang. Toch grijpen we nog vaak terug naar het klassieke, plastieken speelgoed. Keukenrolletjes, oud karton, … worden louter gebruikt als knutselmateriaal, terwijl er zo veel meer mogelijk is dan dat. Peuters en baby’s doen niets liever dan hiermee spelen, experimenteren …
Tijdens deze workshop ontdekken we verschillende soorten kosteloos materiaal en gaan we hier samen mee aan de slag. Je gaat na afloop naar huis met een waslijst van concrete spelideeën en beschouwt de INHOUD van je vuilbak als een ware inspiratiebron.

WERKVORM EN METHODIEKEN
- Instructievorm
- Leergesprek
- Opdrachten
- Spelvormen.

VOOR WIE
Kinderbegeleiders en verantwoordelijken van kinderdagverblijven.

OVER DE LESGEVER
Lynsey De Vos is regionaal ondersteuner. Ze behaalde een bachelor in de Agogische Wetenschappen met als domein opleiding en vorming.
Vervolgens bouwde ze haar ervaring op als leerkracht lager onderwijs en kleuteronderwijs. Daarnaast werkt ze al jaren als dansleerkracht van jonge kinderen.

Praktisch

Startdatum: 11 okt 2022 | 09:30 - 16:30 Duur: 1 dag Opleider: K+
Code vorming: 331C-22SN2 Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Specifieke methodieken in begeleiding/zorg Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Kinderopvang