Spelen met niet-lopers, vanuit contact en nabijheid

We peilen naar de betekenis van spel en speelgoed voor de drie ontwikkelingsdomeinen van baby’s en kruipers. We bekijken ook de basisvoorwaarden voor een aangepaste pedagogische spelbegeleiding.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
vr 22 april 2022 09:30 - 16:30 Hof van Watervliet Oude Burg 27 Brugge

Programma

Zoekend naar spelaanbod, kom je vaak bij de +2 jarigen. Tijdens deze workshop spelen we in op de niet-lopers omdat zij andere behoeften hebben. In een babygroep is contact, nabijheid, sfeer en relatie de basis van spel.
- Wat kun je zoal doen met baby’s?
- Hoe kun je baby’s en kruipers via spel stimuleren in hun ontwikkeling?
- Op welke manier geven baby’s al duidelijk aan, waar ze zelf zin in hebben?
- Hoe ga je om met stress in je groep en hoe kun jij voor hen een rustpunt zijn?

WERKVORM EN METHODIEKEN
Video’s en praktijkvoorbeelden geven een visie op spel van baby’s en kruipers die je pedagogisch handelen ondersteunen.
Via kennis, reflectie en praktische oefeningen vergroot je je vaardigheden in het afstemmen, communiceren en stimuleren van elke niet-loper. Op een aangename manier, in grote en kleine groepjes vergroot je je kwaliteit om in contact en nabijheid rust en veiligheid uit te stralen.

VOOR WIE
Werknemers uit de kinderopvang en kinderbegeleiders in kinderdagverblijven.

OVER DE LESGEVER
Jo Huylebroeck geeft al meer dan 20 jaar vorming binnen kinderopvang rond communicatie, omgaan met stress, spelbegeleiding en creativiteit.
Hij vindt het belangrijk om aan te sluiten bij de ervaring en de dagelijkse praktijk van de deelnemers zodat ze geïnspireerd en zelfverzekerd aan de slag kunnen.

Praktisch

Startdatum: 22 apr 2022 | 09:30 - 16:30 Duur: 1 dag Opleider: DialoogPlus
Code vorming: 331C-22C1 Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Pedagogische vaardigheden in kinderopvang Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Kinderopvang