Spelimpulsen

We bekijken 4 elementen die je kan gebruiken om nieuwe spelen te maken of bestaande spelen om te vormen tot nieuwe spelen:
- De roos, dobbelstenen …
- Analyseren en aanpassen van spelelementen
- Spelelementen weglaten, toevoegen, combineren
- Vertrekken vanuit een bestaand concept.
We testen de methodes tijdens de vorming uit, zodat je met enkele zelfgemaakte kant-en-klare spelen naar huis gaat.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
do 06 oktober 2022 09:30 - 16:00 Hivset Turnhout Herentalstraat 70 Turnhout

Programma

- “Ik merk dat de kinderen de spelletjes die ik aanbied beu zijn.”
- “De kinderen komen met allerlei ideeën naar mij als begeleider, maar ik weet niet wat ik ermee moet doen.”
- “Ik kom niet goed tot spelen met de kinderen.”
- “Ik heb veel zin om nieuwe spelen te leren.”
- “Wat ga ik vandaag weer spelen met de kinderen?“

Herken je één of meer van deze uitspraken bij jezelf? Dan is deze vorming helemaal op je lijf geschreven. In deze vorming gaan we namelijk op zoek naar enkele manieren om kinderen spelimpulsen te geven.

WERKVORM EN METHODIEKEN
Tijdens deze vorming werpen we op een speelse manier een blik op wat een spel een 'goed' spel maakt. Welke elementen heb je nodig om voor te bereiden en waarop moet je letten tijdens het spelen zelf? Hoe laten we onze remmen los en hoe kunnen we onze fantasie stimuleren? Hiervoor krijgen jullie een handige kapstok mee, want spelen? Dat is pupsy-spel! Vanuit deze basis gaan we aan de slag met bekende spelen en vormen we deze om naar compleet nieuwe activiteiten aan de hand van vijf handige kernwoorden.

VOOR WIE
Alle werknemers, zowel uit de groepsopvang baby’s en peuters of uit de buitenschoolse kinderopvang.

OVER DE LESGEVER
Mijn naam is Evelien, ik ben 26 jaar oud en sinds 2007 actief in het jeugdwerk als instructeur circustechnieken. Van daar ben ik doorgegroeid in alle takken van het jeugdwerk. Daarnaast ben ik actief als leerkracht in het volwassenenonderwijs. Al meer dan tien jaar probeer ik met een frisse blik naar klassieke spelen te kijken. Daarbij heb ik heel wat tips en tricks opgepikt die ik met veel plezier doorgeef. Want spelen moet vooral plezant zijn, voor de kinderen, maar ook voor de begeleider.

Praktisch

Startdatum: 06 okt 2022 | 09:30 - 16:00 Duur: 1 dag Opleider: Vormingscentrum HIVSET vzw
Code vorming: 331C-22I2 Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Persoonlijke groei Domein: Persoonlijke vaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Kinderopvang