Je eigen stijl restylen

- De deelnemers leren de kwaliteiten en valkuilen van hun eigen stijl kennen.
- De deelnemers leren hun kwaliteiten op een vernieuwende en meer creatieve manier inzetten.
- De deelnemers leren hun valkuilen omzetten naar nieuwe mogelijkheden.
- De deelnemers leren andere manieren van aanpak van elkaar.
- De deelnemers leren manieren om met kleine aanpassingen hun aanpak te wijzigen.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 17 mei 2022 09:30 - 16:00 Hivset Turnhout Herentalstraat 70 Turnhout

Programma

Wie al langer dezelfde job doet, kent het vast: na een tijdje lijk je in vaste patronen terecht te komen. Je doet vaak hetzelfde. Het werkt op zich nog wel, maar het is niet meer echt vernieuwend. Je merkt dat je soms in herhaling valt. Het lukt nog wel, maar de energie is eruit. Wil ja daar verandering in brengen? Dan is deze vorming echt iets voor jou.

Je leert je stijl als kinderbegeleider kennen: je kwaliteiten en je valkuilen. Je kwaliteiten leer je nog bewuster gebruiken en deze op een creatieve manier inzetten. Je valkuilen leer je omzetten naar nieuwe mogelijkheden: een andere manier van omgaan met de kinderen, nieuwe manieren van spel.
Door een speelse manier van intervisie leer je ook van elkaars aanpak. Zo haal je nieuwe verfrissende ideeën bij elkaar. Verder experimenteren we met creatieve manieren om spel licht te wijzigen zodat er een nieuw concept kan ontstaan dat nog steeds bij jouw stijl past, maar toch heel anders lijkt. Jij en de kinderen gaan ervan genieten. Dat kunnen we verzekeren!

WERKVORM EN METHODIEKEN
Deze opleiding is een afwisseling tussen theorie, praktijk, oefeningen, ervaringsuitwisseling, ect. Er worden handvatten aangreikt, maar er wordt zeker ook ruimte gemaakt voor ervaringsuitwisseling en vragen. We gebruiken speelse methodieken, die de deelnemers ook in de eigen praktijk kunnen gebruiken.

VOOR WIE
Kinderbegeleiders.

OVER DE LESGEVER
Als vormingsorganisatie hebben wij verschillende trainers die beschikken over de nodige expertise en ervaring om deze vorming te geven. De omschrijving hieronder is van één van onze trainers. De vorming kan ook door iemand anders verzorgd worden.

Karen Segers werkt als trainer, coach en procesbegeleider in organisaties, vooral in de zorgsector. Ze is gecertificeerd therapeut Interactionele Vormgeving en volgde diverse trainingen en opleidingen. Ze heeft ervaring met verschillende VOOR WIEen en is gespecialiseerd in communicatietrainingen, leiderschapstrainingen, Ze is getraind in Sociacratie 3.0 en Deep Democracy. Way of Nature en de lessen van de natuur zijn een voortdurende inspiratiebron.

Praktisch

Startdatum: 17 mei 2022 | 09:30 - 16:00 Duur: 1 dag Opleider: Vormingscentrum HIVSET vzw
Code vorming: 331-22RS1 Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Persoonlijke groei Domein: Persoonlijke vaardigheden Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Kinderopvang