Kwaliteit troef! Spelenderwijs kennismaken met het pedagogisch raamwerk - ONLINE

- Al spelend kennismaken met het pedagogisch raamwerk
- Reflecteren over de eigen werking
- Nadenken over acties voor de toekomst.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
do 02 juni 2022 09:30 - 12:30 Online - -

Programma

Zin om al spelend kennis te maken met het pedagogische raamwerk? VCOK ontwikkelde in samenwerking met VVSG-Steunpunt Kinderopvang 'Kwaliteit Troef'. Dat is een interactief spel over het pedagogische raamwerk voor baby's en peuters. Tijdens de vorming spelen we het spel en maak je kennis met verschillende onderwerpen uit het pedagogische raamwerk. Zo reflecteren we over de werking en denken we na over acties in de toekomst.
Je krijgt ook tips over hoe je als spelbegeleider de vragen en opdrachten nog meer input kan geven. Je komt meer te weten over hoe je dit spel kan inzetten bij de opdracht die elke voorziening heeft om te werken aan kwaliteit via het zelfevaluatie-instrument en een kwaliteitshandboek.

WERKVORM EN METHODIEKEN
- Spelenderwijs leren
- Reflectievragen, stellingen, doe-opdrachten, casussen en sterktes benoemen.

VOOR WIE
Kinderbegeleiders die werken met kinderen van 0 tot 3 jaar.

OVER DE LESGEVER
Annelies Roelandt studeerde pedagogische wetenschappen en sociaal werk aan de Universiteit Gent en is educatieve medewerker bij VCOK. Ze staat in voor vorming aan en ondersteuning in kinderopvangvoorzieningen over diverse pedagogische thema’s.

Praktisch

Startdatum: 02 jun 2022 | 09:30 - 12:30 Duur: 1 dag Opleider: VCOK
Code vorming: 331-22S1-OL Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Specifieke methodieken in begeleiding/zorg Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Kinderopvang