Verbinding maken in moeilijke situaties: omgaan met kritiek

Doelstellingen
- De deelnemers kunnen hun behoeften benoemen.
- De deelnemers kunnen professioneel omgaan met kritiek.
- De deelnemers zien kritiek als leerkans (growth mindset).
- De deelnemers kunnen zich empathisch opstellen naar anderen.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 15 maart 2022 09:00 - 16:00 CC Hasselt - parkeergelegenheid aan achterkant cc achter de slagboom Kunstlaan 5 Hasselt

Programma

Sommige hulpverleners zien kritiek als een leerkans, anderen zijn door kritiek een klein beet ‘in hun gat gebeten’. Hoe we kritiek opvatten, heeft ook te maken met de maniet waarop de kritiek gegeven wordt en of die kritiek al dan niet terecht is.

Ook al komt de kritiek serieus binnen, als professional is het belangrijk of hier professioneel mee aan de slag te gaan. Wij bewandelen in deze vorming de weg van verbindende communicatie. Wat maakt dat mensen kritiek geven? Welke behoeften zitten daar achter? Hoe komt het nu dat niet feedback zo binnen komt? En hoe kunnen we verbinding maken? We zoomen in op enkele strategieën en gaan aan de slag met tips en tricks om moeilijke gesprekken goed te laten verlopen.

WERKVORMEN EN METHODIEK
Deze opleiding is een afwisseling tussen theorie, praktijk, oefeningen, ervaringsuitwisseling, ect. Er worden handvatten aangereikt maar er wordt zeker ook ruimte gemaakt voor ervaringsuitwisseling en vragen. We bieden ruimte aan deelnemers om na te denken over mogelijkheiden, om te oefenen met nieuwe vaardigheden.

OVER DE LESGEVER
Karen Segers werkt als trainer, coach en procesbegeleider in organisaties, vooral in de zorgsector. Ze is gecertificeerd therapeut Interactionele Vormgeving en volgde diverse trainingen en opleidingen. Ze heeft ervaring met verschillende doelgroepen en is gespecialiseerd in communicatietrainingen, leiderschapstrainingen … Ze is getraind in Sociocratie 3.0 en Deep Democraty. Way of Nature en de lessen van de natuur zijn een voordurende inspiratiebron.

Als vormingsorganisatie hebben wij verschillende trainers die beschikken over de nodige expertise en ervaring om deze vorming te geven. De vorming kan ook door iemand anders verzorgd worden.

VOOR WIE
Begeleiders, opvoeders, zorgkundigen, verpleegkundingen …

Praktisch

Startdatum: 15 mrt 2022 | 09:00 - 16:00 Duur: 1 dag Opleider: Vormingscentrum HIVSET vzw
Code vorming: 319-22MS1 Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector