Hoe geef ik sollicitatie-ondersteuning? - ONLINE

Doelstellingen

De deelnemers:
- maken kennis met het model van de sollicitatiecyclus.
- krijgen inzicht in de (samenhang van de) verschillende fases van het sollicitatieproces en kunnen inschatten binnen welke fase de LDE-medewerkers zich bevinden
- weten dat zelfkennis de basis is, de start van het verdere sollicitatieproces
- weten op welke manier ze de LDE-medewerkers kunnen ondersteunen in elk van de fases.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
ma 12 september 2022 09:30 - 12:00 Online - -

Programma

In deze opleiding (train-the-trainer) maak je kennis met de sollicitatiecyclus. Dit is een cyclus die we uitwerkten om mensen een kader te geven bij hun zoektocht naar werk. De cyclus maakt visueel hoe het sollicitatieproces verloopt, en hoe de verschillende fases van het sollicitatieproces samenhangen. Je maakt kennis met de verschillende fases en de manier waarop je deelnemers kan ondersteunen in elk van deze fases. We reiken je voor elke fase oefeningen en opdrachten aan die je kan doen met de LDE-medewerkers.

WERKVORMEN EN METHODIEKEN
In deze opleiding werken we met het basiskader van de sollicitatiecyclus. Dit is een cyclus die we ontwikkelden om mensen een kader te geven bij hun zoektocht naar werk. De cyclus maakt visueel hoe het sollicitatieproces verloopt, en hoe de verschillende fases van het sollicitatieproces samenhangen.

I-Diverso bouwt vormingen praktijkgericht en interactief op, met veel actieve inbreng van de deelnemers. We werken ervaringsgericht. We vertrekken vanuit de ervaringen van de deelnemers om tot inzichten te komen. We bekijken samen met de deelnemers hoe het geleerde gebruikt kan worden in de praktijk. Door af te wisselen in werkvormen, spelen we in op de verschillende leerstijlen van de deelnemers. Op het einde van de vorming weten de deelnemers op welke manier ze LDE-medewerkers kunnen ondersteunen in de verschillende fases van het sollicitatieproces.

Praktisch

Startdatum: 12 sep 2022 | 09:30 - 12:00 Duur: 1 dag Opleider: I-Diverso - Groep Intro
Code vorming: LDEKB-ST22001-OL Organisator: LDE Thema: Opleidingen voor monitoren/begeleiders in sociale economie Domein: Divers Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Lokale Diensteneconomie