Basiscursus relaties en seksualiteit. Leer praten over seksuele gevoelens, relaties en weerbaarheid

Doelstellingen
Tijdens deze vorming verken je jouw eigen visie op de seksualiteitsbeleving van personen met een beperking. Je ontdekt verschillende brillen om naar het thema te kijken. Via oefening en dialoog gaan we in op waarden en normen.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
vr 24 maart 2023 09:30 - 16:30 Stichting Lodewijk De Raet Maria Hendrikaplein 64a Gent
vr 31 maart 2023 09:30 - 16:30 Stichting Lodewijk De Raet Maria Hendrikaplein 64a Gent

Programma

Een must voor iedereen die te maken krijgt met het thema relaties en seksualiteit bij personen met een beperking.

Hoe praat je over seksuele gevoelens, masturbatie, vrijen, homoseksualiteit, relaties, weerbaarheid? Tijdens deze vorming verken je jouw eigen visie op de seksualiteitsbeleving van personen met een beperking. Je ontdekt verschillende brillen om naar het thema te kijken. Via oefening en dialoog gaan we in op waarden en normen.

Op dag 2 zoomen we in op vorming. We gaan aan de slag met methodieken die je kan inzetten om het gesprek over seksualiteit en relaties aan te gaan.

WERKVORMEN EN METHODIEK
- Doceertechniek
- Uitwisseling en interactie aan de hand van inspirerende werkvormen
- Afwisselend werken in kleine en grote groep
- Casusbespreking adhv intervisiemodel
- Zelf ervaren
- Psychoanalyse en evaluatie.

OVER DE LESGEVER
Cathy De Feyter is orthopedagoog en seksuoloog. Ze geeft vorming en coaching aan jongeren en volwassenen met een beperking, ouders en professionele begeleiders over het thema relaties en seksualiteit. Ze praat graag over thema’s waar anderen van blozen, zoals ‘Hoe raak je aan de praat’ tot ‘Praten over kinderwens’.

VOOR WIE
Begeleiders, uit PC 319.01, die individueel of in groep vorming over relaties en seksualiteit willen geven aan personen met een beperking.

Praktisch

Startdatum: 24 mrt 2023 | 09:30 - 16:30 Duur: 2 dagen Opleider: Konekt
Code vorming: 319-23TT1 Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Specifieke methodieken in begeleiding/zorg Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector