Oplossingsgericht begeleiden (verdiepingscursus)

Doelstellingen
- Hoe omgaan met lastige cliënten?
- Hoe krijg ik mijn team mee?
- Hoe kunnen we oplossingsgericht cliëntbesprekingen doen?
- Hoe op een oplossingsgercihte manier omgaan met weerstand in interactie?
- Wat doe ik met cliënten voor wie de taal een struikelblok is?
- …

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 07 november 2023 09:30 - 16:30 CC Hasselt Kunstlaan 5 Hasselt
di 21 november 2023 09:30 - 16:30 CC Hasselt Kunstlaan 5 Hasselt

Programma

Je zet een volgende stap in jouw groeiproces als oplossingsgerichte begeleider. Je vult je toolbox aan met methodieken, verdiept je inzicht, verfijnt je vaardigheden. De oplossingsgerichte coachende basishouding wordt voor jou steeds meer ‘naturel’.
We bouwen het programma op basis van de leervragen van de deelnemers.

WERKVORMEN EN METHODIEK
Typerend voor onze programma’s is de mix van oefening, praktijktheorie, uitwisseling en het inbrengen van relevante kaders. De training is vooral praktisch. Korte stukjes theorie worden opgevolgd met oefeningen. De deelnemers leren snel toe te passen gesprekstechnieken. De oefeningen tijdens de trainingsdagen zijn exemplarisch voor de oplossingsgerichte benadering: kleine stappen zorgen voor snelle succeservaringen die motiverend zijn om verder te willen leren en veranderen. We oefenen vanuit praktische, voor de deelnemers herkenbare werksituaties.

OVER DE LESGEVER
Liselotte heeft een postgraduaat in de oplossingsgerichte-en contextuele therapie en volgt momenteel een postgraduaat aan Artevelde Hogeschool ‘The human centered organisation’.
Ze werkte jarenlang als begeleidster in de bijzondere jeugdzorg en nadien ook als procesbegeleider binnen de VAPH-sector.

Ze is vanuit een oprechte interesse erg nieuws- en leergierig. In coachings, intervisies en trainingen gaat ze op zoek naar zaken die werken, sterktes, talenten en positieve uitzonderingen.?Ze houdt van eenvoudige kaders en een hands-on aanpak. Interactie, constructieve discussies en aha-momenten geven haar veel energie in het werken met groepen en individuele coachings.?

VOOR WIE
Begeleiders en leidinggevenden.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 07 nov 2023 | 09:30 - 16:30 Duur: 2 dagen Opleider: Kwadraet
Code vorming: 319-23OBV2 Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Specifieke methodieken in begeleiding/zorg Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector