Samen sterk

- De deelnemers verstrekken hun communicatieve vaardigheden, staan sterker in hun schoenen en kunnen helpen bij het opbouwen van een constructieve en positieve werkomgeving
- De deelnemers kunnen op een respectvolle en positieve manier feedback geven aan elkaar

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
do 19 oktober 2023 09:30 - 16:00 Hivset Waregem Westerlaan 73 Waregem

Programma

Goed samenwerkende teams zijn een belangrijk deel van het succesverhaal van organisaties! Maar zo’n team ontstaat niet altijd vanzelf. Er zijn een aantal aspecten die een team helpen groeien en een aantal zaken die een groep belemmeren om een team te worden. Samenwerken naar een gevoel van eigenwaarde en het vertrouwen van een persoon in ‘zijn mogelijkheden’.

Turning uncertainties into opportunities!

Dagdeel 1 : Assertiviteit
Doel: Door sterker in je schoenen te staan kan je samen mee helpen bouwen aan een constructieve en positieve werkomgeving.
Inhoud:
- Jezelf kwetsbaar opstellen
- Je eigen doelen voor ogen houden
- NEE durven zeggen en je grenzen bewaken
- Overtuigend spreken

Dagdeel 2: Omgaan met Feedback
Doel: Op een respectvolle en positieve manier feedback (positieve communicatie) aan elkaar overbrengen.
Inhoud: Tools aanreiken en cases (van op de werkvloer) behandelen om tot een constructieve communicatie te komen tussen collega’s, coördinatoren en zorgvragers en omgeving.

WERKVORM EN METHODIEKEN
Deze opleiding is een afwisseling tussen theorie, praktijk, oefeningen, ervaringsuitwisseling, etc. Er worden handvatten aangereikt, maar er wordt zeker ook ruimte gemaakt voor ervaringsuitwisseling en vragen. We gebruiken speelse methodieken, die de deelnemers ook in de eigen praktijk kunnen gebruiken.

VOOR WIE
Begeleiders, Opvoeders, Zorgverstrekkers,....

OVER DE LESGEVER
Als vormingsorganisatie hebben wij verschillende trainers die de beschikken over de nodige expertise en ervaring om deze vorming te geven.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 19 okt 2023 | 09:30 - 16:00 Duur: 1 dag Opleider: Vormingscentrum Hivset vzw
Code vorming: 319-23SS2 Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Persoonlijke groei Domein: Persoonlijke vaardigheden Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector