Betrokken leiderschap in de kinderopvang - ONLINE

- De deelnemers verwerven inzicht in de zelfdeterminatie theorie en ervaringsgericht werken.
- De deelnemers krijgen een kader mee om vanuit verbinding te leiden, welbevinden van teamleden op te volgen en om het team te ondersteunen in perspectiefneming.
- De deelnemers hebben inzicht in de begrippen ‘slim vertrouwen’, ‘groeimindset’ en ‘kernkwaliteiten’.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
ma 02 oktober 2023 09:00 - 12:15 Online - -

Programma

Zet je team in beweging vanuit verbinding en vertrouwen
Als leidinggevende wil je dat iedereen de dingen goed doet én de goede dingen doet. Daarbij is het belangrijk zorg te dragen voor je team én voor jezelf. In dit traject reiken we handvatten aan om je leiderschap vanuit betrokkenheid in te vullen. Een betrokken leidinggevende is iemand die oog heeft voor de beleving, autonomie en groeikracht van medewerkers.

WERKVORM EN METHODIEKEN
We zetten actief in op uitwisseling met andere deelnemers om elkaar te inspireren en te versterken. Met behulp van theoretische kaders, praktische oefeningen en reflectie krijg je zicht op hoe je je team kan aansturen vanuit verbinding, autonomie en kwaliteiten.
Tijdens het minitraject krijg je 3 weken toegang tot een digitaal platform, met interessante lectuur, inspiratie en opdrachten voor meer verdieping in ‘betrokken leiderschap in de kinderopvang!’

VOOR WIE
Leidinggevenden en coaches uit de groeps- en gezinsopvang voor baby’s en peuters en buitenschoolse opvanginitiatieven.
Opgelet:
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming.
Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

OVER DE LESGEVER
Elisabeth Van Mol is pedagogisch coach en vormingsmedewerker. Na het volgen van de opleiding Pedagogie van het Jonge kind, heeft ze zich gespecialiseerd in human resource management.
In haar werk als pedagogisch coach in de groeps- en gezinsopvang voor baby’s en peuters coacht ze pedagogische medewerkers, leidinggevenden en het hele team. In haar rol als vormingsmedewerker geeft tevens vormingen aan pedagogische begeleiders, onthaalouders en leidinggevenden in de kinderopvang.

OPGELET
Voor online vormingen vragen we om telkens te werken met 1 toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. 

Praktisch

Startdatum: 02 okt 2023 | 09:00 - 12:15 Duur: 1 dag Opleider: Centrum voor ErvaringsGericht Onderwijs CEGO
Code vorming: 331-23BL2-OL Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Peoplemanagement: Leidinggeven Domein: Human Resources Management Doelgroep: Omkaderingspersoneel Sector(en):
Kinderopvang