Communicatie vanuit een kleurenbril

Na deze vorming kan de deelnemer:
- inzichten krijgen in onderlinge communicatie en welke factoren een rol spelen om die te optimaliseren
- diepgaand inzicht krijgen in zijn/haar eigen gedrags- en communicatiestijl
- inzicht hebben op handvatten om onderlinge verschillen te waarderen, conflicten aan te pakken en positiever en effectiever samen te werken
- voor zichzelf een aantal actiepunten bepalen.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
ma 25 september 2023 09:30 - 16:00 VCOK Raas Van Gaverestraat 67 A Gent

Programma

Communiceren en elkaar begrijpen is niet altijd gemakkelijk. We beïnvloeden elkaar voortdurend in één of andere vorm. De kunst is te ontdekken wat zich onder de oppervlakte bevindt. Wanneer je de gedragsstijl en communicatiewijze van een ander kent en begrijpt, kun je beter inschatten hoe die persoon in bepaalde situaties zal reageren. Dit inzicht vergroot je vermogen om echt verbinding te maken. In deze vorming gaan we hierop in en gebruiken daarbij de DISC-methode (Thomas Erikson). Gedragsstijlen worden er verdeeld in 4 kleuren. De meeste mensen zijn een mix van deze kleuren met een bepaalde kleur als hoofdtoon. We gaan op zoek naar inzicht in jouw gedragsstijl en die van je collega’s. We onderzoeken wat dit kan betekenen in de werking en hoe het je kan helpen bij het bespreken van allerlei items met elkaar en bij het geven en krijgen van feedback.

WERKVORM EN METHODIEKEN
Toelichting van het theoretisch kader en van diverse reflectie- en analyse-oefeningen (o.a. een zelftest en linken van kleuren en gedragspatronen).

VOOR WIE
Kinderbegeleiders en leidinggevenden groepsopvang.
Opgelet:
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming.
Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

OVER DE LESGEVER
Linds De Maere geeft een bachelor in het onderwijs. Als ondersteuner in de groeps- en gezinsopvang voor baby’s en peuters coacht zij leidinggevenden, begeleiders en teams. Zij geeft ook vormingen aan onthaalouders, kinderbegeleiders, en leidinggevenden in de kinderopvang.

Praktisch

Startdatum: 25 sep 2023 | 09:30 - 16:00 Duur: 1 dag Opleider: VCOK
Code vorming: 331-23CK2 Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Kinderopvang