Ik heb het lastig. Omgaan met emoties

Inzicht krijgen in het gedrag van kinderen. Welke signalen kunnen kinderen uitzenden en hoe kan je gepast reageren op hun gedrag?

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 10 oktober 2023 09:30 - 16:00 Jeugdherberg De Blauwput Martelarenlaan 11A Kessel-lo

Programma

Door bepaalde gebeurtenissen in het leven van een kind kan zij/hij ander gedrag gaan vertonen. Wat kan de oorzaak zijn van dit gedrag? Hoe kunnen we hier gepast op reageren? Welke ondersteuning kunnen we als begeleider bieden? Hoe kunnen we de draagkracht vergroten? Hoe ga je het welbevinden van kinderen na?

WERKVORM EN METHODIEKEN
Deze opleiding is een afwisseling tussen theorie, praktijk, oefeningen, ervaringsuitwisseling ... Er worden handvatten aangereikt, maar er wordt zeker ook ruimte gemaalt voor ervaringsuitwisseling en vragen. We gebruiken speelse methodieken die de deelnemers ook in de eigen praktijk kunnen gebruiken.

VOOR WIE
Begeleiders en leidinggevenden in de (buitenschoolse) groepsopvang.
Opgelet:
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming.
Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

OVER DE LESGEVER
Als vormingsorganisatie hebben wij verschillende trainers die beschikken over de nodige expertise en ervaring om deze vorming te geven.

Praktisch

Startdatum: 10 okt 2023 | 09:30 - 16:00 Duur: 1 dag Opleider: Vormingscentrum Hivset vzw
Code vorming: 331-23OE2 Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Pedagogische vaardigheden in kinderopvang Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Kinderopvang