Thomas Gordon: positief opvoeden, ik-boodschappen en win-win

- Kennismaken met de methode van Thomas Gordon
- Zoeken van gepaste reacties in de kinderopvang.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
do 02 maart 2023 09:30 - 12:30 Online - -
do 23 maart 2023 09:30 - 12:30 Online - -

Programma

Thomas Gordon is wereldwijd bekend geworden met zijn ‘Parent Effectiveness Training’. Hij zet sterk in op communicatie. Zijn ideeën over actief luisteren, omgaan met conflicten, ik-boodschappen en werken aan het zelfoplossende vermogen, zijn vandaag door iedereen gekend. Maar communiceren volgens de Gordon-methode blijft nog steeds een uitdaging.
Tijdens deze vorming maak je kennis met deze methode en ga je op zoek naar gepaste reacties in de kinderopvang.

WERKVORM EN METHODIEKEN
Je mag je verwachten aan een interactieve vorming.

VOOR WIE
Kinderbegeleiders groeps- en gezinsopvang.

OVER DE LESGEVER
Jolien Dhaenens studeerde Pedagogische Wetenschappen aan UGent.
Als ondersteuner in de groeps- en gezinsopvang voor baby’s en peuters coacht zij leidinggevenden, begeleiders en teams. Zij geeft ook vormingen aan onthaalouders, kinderbegeleiders en leidinggevenden in de kinderopvang.

Ann-Sophie Dhaenens studeerde Pedagogie van het Jonge Kind aan de Arteveldehogeschool in Gent. Als ondersteuner in de groeps- en gezinsopvang voor baby’s en peuters coacht hij leidinggevenden, begeleiders en teams. Hij geeft ook vormingen aan onthaalouders, kinderbegeleiders en leidinggevenden in de kinderopvang.

Praktisch

Startdatum: 02 mrt 2023 | 09:30 - 12:30 Duur: 2 dagen Opleider: VCOK
Code vorming: 331-23TG1-OL Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Kinderopvang