Sterker op het werk met verbindende communicatie
Voel je sterker op het werk. Tijdens deze 2-daagse opleiding maak je kennis met de methode van verbindende communicatie en hoe je deze toepast op de werkvloer. Zodat:
- je een collega rechtstreeks durft aanspreken als er problemen zijn
- je op een duidelijke manier durft opkomen voor jezelf, met respect voor de ander
- je feedback kan geven en ontvangen
- je leert vragen wat je nodig hebt
- je gevoelens kan toestaan en uiten
Dit is een GRATIS vormingsaanbod voor bezoldigde werknemers met uitzondering van personen die werken in de gezinszorg en thuisverpleging.
Bij onverwittigde afwezigheid rekenen we een administratieve kost aan van €50 per opleidingsdag.
Sessies
Programma
INHOUD
Verkennen van de 4 bouwstenen van Verbindende Communicatie
- Waarnemen: concrete feiten benoemen als basis en gemeenschappelijke start om je te uiten. Bewust worden van ‘oordelen’ en ‘meningen’ in de communicatie.
- Gevoel: bewust worden van gevoelens, ze herkennen en benoemen
- Behoefte: bewust worden van behoeftes en de impact ervan
- Verzoek concreet formuleren
Oefenen met de 3 communicatieprocessen van Verbindende communicatie
- Helder krijgen wat voor jou belangrijk is en wat je hiervoor nodig hebt.
- Moeilijke boodschappen helder en eerlijk kunnen formuleren, op een manier die minder weerstand oproept. Zo kan je op een respectvolle en duidelijke manier zeggen wat je nodig hebt.
- Empathisch kunnen luisteren naar elkaars behoeften, zodat collega’s zich beter begrepen voelen. Zo ontstaat meer creativiteit en openheid om tot oplossingen te komen die op lange termijn beter gedragen worden.
We oefenen met ademhalen (hartcoherentie) in functie van zelfempathie, - om emoties van jezelf en van anderen te kanaliseren en door de innerlijke rust, de ander meer openstaat voor verbinding, gesprek en samenwerking.
Tijdens de 2 dagen wisselen we inzicht met veel oefenkansen.
WERKVORMEN EN METHODIEKEN
De opleiding is praktijkgericht en interactief.
We sluiten aan bij de ervaring en de beleving van de deelnemers, op een veilige en respectvolle manier. We vertrekken vanuit concrete werkervaringen en voorzien verschillende oefeningen, voorbeelden en opdrachten, aangepast aan de deelnemers. Zij kregen vooraf een opdracht toegestuurd.
VOOR WIE
Alle werknemers behalve doelgroepmedewerkers
OPGELET:
Deze vorming is betalend voor organisaties uit de sectoren Gezinszorg (PC 318) en Thuisverpleging (PC 330). De richtprijs bedraagt €387 per deelnemer. Na afloop van de opleiding bezorgen we aan jouw organisatie een factuur voor deelname aan de vorming.