LGBTI+ inclusie op de werkvloer
Na deze opleiding is de deelnemer in staat om …
- Basisconcepten omtrent gender- en seksuele diversiteit te kunnen onderscheiden
- Diens onbewuste vooroordelen te herkennen en bestrijden
- Een actieve bondgenoot te worden voor LGBTI+ personen op het werk
Dit is een GRATIS vormingsaanbod voor bezoldigde werknemers met uitzondering van personen die werken in de gezinszorg en thuisverpleging.
Bij onverwittigde afwezigheid rekenen we een administratieve kost aan van €50 per opleidingsdag.
Sessies
Programma
INHOUD
We brengen allemaal een groot stuk van ons leven door op de werkvloer. Het is niet enkel een plek waar we individueel werken, maar ook een plek waar we collega’s ontmoeten, sociale contacten leggen en waar maatschappelijke vooroordelen en stereotypen kunnen heersen. Voor LGBTI+ personen bevat de werkvloer daarom ook extra uitdagingen. Als werkgever is het aldus belangrijk om in te zetten op een inclusieve werkcultuur waarin iedereen zich welkom voelt, want gelukkige werknemers, presteren beter.
We starten deze interactieve sessie met een overzicht van gender- en seksuele diversiteit. Deze brede basiskennis van concepten en terminologie helpt ons om nadien in te zoomen op de werkcontext. Wat is de huidige situatie van LGBTI+ personen op de werkvloer? Hoe kan je een actieve bondgenoot worden voor deze doelgroep op het werk? Hoe maak je je personeelspraktijken inclusief en communiceer je op een genderbewuste manier? Doorheen de workshop gaan we samen met jullie aan de slag om een antwoord te formuleren op al deze vragen. We doen dit aan de hand van concrete informatie, interactieve werkvormen, herkenbare casussen en een kritische blik op onszelf.
WERKVORM EN METHODIEKEN
- Ijsbreker
- Stellingenspel
- Genderkoek
- Brainstormsessies
- Groepsdiscussies omtrent cases
- Ondersteunend videomateriaal omtrent discriminatie op het werk & good practices
- Praktische oefening omtrent genderinclusieve communicatie
VOOR WIE
Alle werknemers
OPGELET:
Deze vorming is betalend voor organisaties uit de sectoren Gezinszorg (PC 318) en Thuisverpleging (PC 330). De richtprijs bedraagt €150 per deelnemer. Na afloop van de opleiding bezorgen we aan jouw organisatie een factuur voor deelname aan de vorming.