(Team-)kracht in woelige tijden

Met deze vorming:
- krijg je kennis van verschillende waarderende werkvormen met als doel jezelf en teams in hun kracht te zetten
- ga je naar huis met onmiddellijk in te zetten werkvormen in hun contexten.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
ma 02 oktober 2023 09:30 - 16:30 Stichting Lodewijk De Raet Maria Hendrikaplein 64a Gent

Programma

We leven in snel veranderende en onzekere tijden. Dit is voelbaar op vele levensdomeinen, ook in onze professionele setting. Hoe komen we tot nieuwe samenlevings- en samenwerkingsvormen die passen bij de uitdagingen waar we dagelijks mee geconfronteerd worden? Een pasklaar antwoord kunnen we je jammer genoeg niet geven.

We gaan aan de slag met praktische handvaten en inzichten om beter om te gaan met tegenslag en kracht te putten uit successen. Dit zowel op individueel niveau als in teamverband. De focus ligt op jullie professionele contexten en we gebruiken jullie praktijkverhalen om de werkvormen op toe te passen.

WERKVORM EN METHODIEKEN
We gaan aan de slag met de realiteit van de deelnemers met als doel om hun veerkracht ook tijdens deze vorming te verhogen. De interactieve en individuele werkvormen worden aan de lijve ondervonden en afgewisseld met korte stukjes educatie.

VOOR WIE
Iedereen die in en met teams werkt en graag waarderend aan de slag gaat.

OVER DE LESGEVER
Liselotte Pattyn heeft een postgraduaat aan het Korzybski-instituut als oplossingsgerichte en systemische psychotherapeut. Daarnaast is ook EMDR practitioner in opleding.
Ze heeft 10 jaar als begeleider in de bijzondere jeugdzorg gewerkt, zowel in een open als een gesloten setting en residentieel en ambulant. Daarnaast werkte ze ook 3 jaar voor Konekt vzw, waar ze trainingen verzorgde voor begeleiders van mensen met een verstandelijke beperking. Ze gaf ook een aanbod voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 02 okt 2023 | 09:30 - 16:30 Duur: 1 dag Opleider: Kwadraet
Code vorming: 319-23TK1 Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Persoonlijke groei Domein: Persoonlijke vaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector