Respectvol grenzen stellen in zorg en welzijn - ONLINE
Na deze vorming kunnen deelnemers efficiënter grenzen stellen, door de taal van woorden te ondersteunen met de juiste lichaamstaal.
Sessies
Programma
Werken met mensen in residentie, ambulante of mobiele werking, zorg, vraagt heel wat inzet : luisteren, coachen, ondersteunen, begeleiden, zorgen … Maar bij alle interventies horen ook vaak grenzen zoals fatsoen, afspraken, plichten. Vandaag zijn mensen mondiger dan ooit … respect en gezag moet je verdienen.
Deze vorming leert ons grenzen stellen én te bewaken op een respectvolle en duidelijke manier: gesprekken afronden, bewaken van fatsoen, afspraken communiceren en bewaken, hygiëne, corona voorschriften, medicatie, roken…
De communicatie van ‘grenzen’ steunt niet zozeer op woorden, maar wel op je ogen, je houding, toonhoogte, … We leren een unieke code-taal, even oud als het leven zelf, eigen aan dier en mens. Kennis van deze taal maakt je interventie veel efficiënter, minder vermoeiend en bovenal: je krijgt respect terug.
Reden genoeg om aan de slag te gaan! Deze unieke lichaamstaal is van toepassing op alle leeftijden, van baby tot ouderling, in gezin, residentie, onderwijs, werk of rusthuis.
WERKVORM EN METHODIEKEN
Aangename interactieve vorming met ruime aandacht voor voorbeelden uit het werkveld.
VOOR WIE
Medewerkers en leidinggevenden in de social profit sector.
OVER DE LESGEVER
Hendrik Gaublomme, creatief therapeut, teamcoach, yogadocent.
10 jaar ervaring in het begeleiden van mensen met een beperking.
Reeds 30 jaar voltijdse ervaring in de vormingswereld, onderwijs, zorg en welzijn : communicatieve vaardigheden, stressbehendigheid en burn out, mind-wellness, meditatie, respectvol begrenzen, teamActivatie.
OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.