Thomas Gordon: positief opvoeden, ik-boodschappen en win-win - ONLINE

Na deze vorming kan je:
- kennismaken met de methode van Thomas Gordon
- zoeken naar gepaste reacties in de kinderopvang.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
do 07 maart 2024 09:30 - 12:30 Online - -
do 28 maart 2024 09:30 - 12:30 Online - -

Programma

Ontdek de wereldberoemde 'Parent Effectiveness Training' van Thomas Gordon, die draait om krachtige communicatie. Zijn ideeën over actief luisteren, conflictbeheer, het gebruik van ik-boodschappen en het bevorderen van zelfoplossend vermogen zijn tegenwoordig alom bekend. Maar effectief communiceren volgens de Gordon-methode blijft een continue uitdaging.

Deze vorming geeft je de kans om vertrouwd te raken met de Gordon-methode en biedt praktische inzichten in hoe je deze kunt toepassen in de kinderopvang. We gaan samen op zoek naar geschikte reacties en benaderingen om de communicatieve vaardigheden te versterken en de effectiviteit van jouw interacties met kinderen te vergroten.

WERKVORM EN METHODIEKEN
Dit is een interactieve vorming.

VOOR WIE
Kinderbegeleiders groeps- en gezinsopvang.

DUUR
2 halve dagen

OVER DE LESGEVER
Katherine D'Hoore is licentiate in de pedagogische wetenschappen en werkt als freelance medewerker bij VCOK en educatief en nazorgmedewerker bij Steunpunt Adoptie. Zij geeft vormingen over diverse pedagogische thema's.

OPGELET
Voor online vormingen vragen we om telkens te werken met 1 toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. 
Deze onlinesessie is interactief. We vragen aan de deelnemers om de camera aan te zetten.

Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming.
Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 07 mrt 2024 | 09:30 - 12:30 Duur: 2 dagen Opleider: VCOK
Code vorming: 331-24TG1-OL Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Kinderopvang