Do it yourself: online leren en uitwisselen - ONLINE

Na deze vorming heeft de deelnemer de volgende vaardigheden en kennis opgedaan:
• Uitwisselings-/leerdoelen online inzetten
Begrijpen op welke uitwisselings- en leerdoelen online kan worden ingezet. Identificeren welke online methoden het meest geschikt zijn om specifieke doelen te bereiken, zowel voor de deelnemer als voor anderen.
• Verschillende online werkvormen kennen
Vertrouwd zijn met verschillende online werkvormen die de uitwisseling van informatie en ontwikkeling bevorderen. De juiste online werkvorm kiezen op basis van de context en de beoogde resultaten.
• Leergierige ervaringsgerichte houding ontwikkelen
De deelnemer is enthousiast en gemotiveerd om nieuwe online mogelijkheden uit te proberen en te experimenteren, zowel zelfstandig als samen met collega's. Ze begrijpen het belang van een leergierige en proactieve benadering van online leren en delen hun enthousiasme met anderen.
• Organiseren van online leren/uitwisseling
Op een laagdrempelige manier online tools hanteren om zelf online leren en uitwisseling te organiseren. Effectieve online leermiddelen maken en delen met anderen, het vertrouwen hebben om online leermogelijkheden te faciliteren en coördineren.

Dit is een GRATIS vormingsaanbod voor bezoldigde werknemers met uitzondering van personen die werken in de thuisverpleging.
Bij onverwittigde afwezigheid rekenen we een administratieve kost aan van € 50 per opleidingsdag.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 23 april 2024 09:00 - 16:30 Online - -

Programma

Heb je je ooit afgevraagd hoe je online kennis kunt vergaren en delen op een boeiende en effectieve manier? Wil je de voordelen begrijpen en de valkuilen vermijden? Deze vorming biedt de inzichten en tools die je nodig hebt om online te excelleren in leren en kennisdelen.

De eerste stap: het belang van online uitwisseling en leren
Online uitwisselen en leren hebben de wereld veranderd. Het is niet alleen handig, maar ook cruciaal geworden voor persoonlijke en professionele groei. Tijdens deze vorming ontdek je waarom online uitwisselen van kennis zo waardevol is. We laten je zien hoe je de vruchten plukt van online leren terwijl je de mogelijke valkuilen vermijdt.

De weg naar succes: online werkvormen als middel
Online werkvormen zijn als gereedschap in een gereedschapskist. Tijdens onze vorming leer je hoe je de juiste tool voor de klus kiest op basis van je doel. Je ontdekt methodische keuzes die je helpen de meest effectieve online leervormen te selecteren.

Leer door te doen: de 'DIY'-houding
Online uitwisselen en leren is geen abstract concept; het is iets dat je kunt leren door te doen. Onze aanpak moedigt een 'Do It Yourself'-houding aan. Je leert door praktische ervaring en ontdekt hoe online uitwisselen een tweede natuur kan worden.

Een diepe duik in online werkvormen
De wereld van online leren zit vol met mogelijkheden. In onze vorming verkennen we de verschillende online tools en technieken die je kunt gebruiken om je leer- en ontwikkelingsdoelen te bereiken. Van boeiende online lesvideo's tot interactieve opleidingsmodules, we brengen je op de hoogte van de nieuwste trends en geven je inzicht in tools zoals Microsoft Forms, Socrative en Padlet.

Kies de juiste weg: welke online leervorm is voor jou?
Met een handige beslisboom als gids, helpen we je bij het maken van de juiste keuze voor jouw specifieke behoeften. Of je nu een docent, trainer of gewoon een nieuwsgierige leerling bent, je zult ontdekken welke online leervorm het beste bij je past.

Jouw tijd om te schitteren: D(o) I(t) Y(ourself)
Onze vorming sluit af met een spannend experimenteermoment. Hier kun je de opgedane kennis toepassen op je eigen leervragen en direct ervaren hoe krachtig online leren kan zijn.

Mis deze kans niet om je online leervaardigheden te verbeteren en te ontdekken hoe online uitwisselen en leren jouw wereld kan transformeren.

Deze vorming is betalend voor organisaties uit Thuisverpleging (PC 330). De richtprijs bedraagt €183.33 per deelnemer. Na afloop van de opleiding bezorgen we aan jouw organisatie een factuur voor deelname aan de vorming.

Praktisch

Startdatum: 23 apr 2024 | 09:00 - 16:30 Duur: 1 dag Opleider: Mentor vzw
Code vorming: BUR-24-11 Organisator: VIVO - FeBi Thema: Digitale media Domein: Bureautica en digitale media Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Diensten met bijdrage Aanvullend Sociaal Fonds van de non-profit (PC 337)
Federale Gezondheidsdiensten
Gezinszorg
Kinderopvang
Lokale Diensteneconomie
Maatwerkbedrijven - BWP
Maatwerkbedrijven - SWP
Opvoedings -en huisvestingssector
Ouderenzorg
Revalidatiecentra
Socioculturele sector
Thuisverpleging
Vlaamse Welzijnssector
Ziekenhuizen