Sterker op het werk door verbindende communicatie

DOELSTELLINGEN:

Tijdens deze vorming leer je:
- een collega rechtstreeks durven aanspreken als er problemen zijn
- op een duidelijke manier durven opkomen voor jezelf, met respect voor de ander
- feedback kunnen geven en ontvangen
- leren vragen wat je nodig hebt
- gevoelens kunnen toestaan en uiten.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 16 april 2024 09:30 - 16:30 Sint-Baafshuis Biezekapelstraat 2 Gent
di 23 april 2024 09:30 - 16:30 Sint-Baafshuis Biezekapelstraat 2 Gent

Programma

Ontdek de kracht van verbindende communicatie en word sterker in het bouwen van sterke relaties, zowel persoonlijk als professioneel. Onze tweedaagse vorming biedt een diepgaande verkenning van de
vier essentiële bouwstenen van verbindende communicatie:

- Waarnemen
Leer om concrete feiten te benoemen als een gemeenschappelijk startpunt voor effectieve communicatie. Ontdek hoe je je bewust kunt worden van het verschil tussen feitelijke waarnemingen en oordelen en meningen in je communicatie.
- Gevoel
Ontwikkel bewustzijn van je eigen gevoelens en leer ze herkennen en benoemen. Dit stelt je in staat om je emoties effectiever te uiten en te begrijpen.
- Behoefte
Word je bewust van je behoeften en begrijp hoe ze van invloed zijn op je communicatie. Dit stelt je in staat om duidelijk te articuleren wat je nodig hebt.
- Verzoek
Leer hoe je concrete verzoeken kunt formuleren die duidelijk en respectvol zijn, waardoor je effectiever kunt communiceren wat je wilt.

Tijdens deze vorming krijg je ook de kans om te oefenen met de drie belangrijke communicatieprocessen van verbindende communicatie:

- Helder krijgen van je eigen behoeften en verlangens
Leer te begrijpen wat voor jou belangrijk is en hoe je dit kunt bereiken.
- Het formuleren van moeilijke boodschappen
Ontwikkel de vaardigheden om duidelijk en eerlijk te communiceren, zelfs in situaties die weerstand kunnen oproepen. Dit stelt je in staat om op een respectvolle en duidelijke manier te zeggen wat je
nodig hebt.
- Empathisch luisteren naar anderen
Ontdek hoe je kunt luisteren naar de behoeften van anderen op een empathische manier, wat de basis vormt voor een dieper begrip en effectieve samenwerking.

Deze tweedaagse vorming biedt een balans tussen inzicht en praktische oefeningen, waardoor deelnemers de waarde van verbindende communicatie echt kunnen ervaren. Het is een motiverende ervaring die je in staat stelt om deze waardevolle vaardigheden in je dagelijkse leven te integreren.

VOOR WIE
Alle medewerkers uit de gezinszorg.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 16 apr 2024 | 09:30 - 16:30 Duur: 2 dagen Opleider: DialoogPlus
Code vorming: 318-24VC1 Organisator: 318.02 Vormingsfonds voor de Diensten Gezinszorg van de Vlaamse Gemeenschap Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Gezinszorg