Stress omzetten in positieve energie

DOELSTELLINGEN:

Na deze vorming kan je:
- begrijpen hoe het stressmechanisme in zijn werk gaat en hoe het ons dagelijks leven beïnvloedt
- het verband herkennen tussen stress, burn-out, bore-out en depressie en inzien hoe deze verschillende concepten met elkaar verbonden zijn
- het nut en de noodzaak van stress begrijpen en erkennen dat stress een natuurlijk en nuttig aspect van het leven is
- gezonde stress kunnen detecteren en onderscheiden van ongezonde stress
- bewust zijn van de gevaren van ongezonde, negatieve stress en hoe deze schadelijk kan zijn voor zowel mentale als fysieke gezondheid
- methoden leren om ongezonde, negatieve stress te voorkomen en te verminderen, zowel op het werk als in de persoonlijke sfeer
- inzicht hebben in wat positieve en nuttige stress is en hoe deze stressvorm kan worden gestimuleerd en ingezet om persoonlijke doelen te bereiken
- praktische tips en tricks toepassen die relevant zijn voor jouw werkdomein, maar ook toepasbaar zijn in de privésfeer.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
ma 18 maart 2024 09:00 - 16:00 Hof van Watervliet Oude Burg 27 Brugge

Programma

Stap binnen in een wereld waar stress niet langer de overhand heeft en waar welbevinden, zelfvertrouwen en groei centraal staan. Onze unieke vorming biedt je de tools om stress te begrijpen, te herkennen en te overwinnen. Dit in zowel je dagelijkse leven als op de werkvloer.

Begrijp het stressmechanisme in het dagelijks leven
Laat ons je meenemen door de complexe wereld van stress en ontdek hoe dit mechanisme ons dagelijks leven en werk beïnvloedt. Van burn-out tot bore-out: we ontrafelen de mysteries en bieden inzichten in wetenschappelijk onderbouwde verklaringen.

Je Window of Tolerance: de sleutel tot emotioneel evenwicht
Leer hoe je je ‘Window of Tolerance’ kunt beheren en vergroten, zodat je beter kunt omgaan met stress en negatieve emoties.

De psychische en fysieke gevolgen van stress: van faalspiraal tot piekerstress
Begrijp de diepgaande effecten van stress op zowel je mentale als fysieke gezondheid. Van faalspiralen tot piekerstress, we geven je inzichten en handvaten om hiermee om te gaan.

Versterk jezelf: de kunst van zelfzorg
Leer hoe je stress bij jezelf kunt herkennen en tweedehandsstress kunt vermijden. Ontdek de kracht van grenzen stellen, timemanagement, en assertief ‘nee’ zeggen.

Praktische oefeningen voor een stressvrij leven
De vorming biedt niet alleen inzichten, maar ook praktische oefeningen om stress te voorkomen en te beheersen. Leer herkaderen, denken buiten de kaders en je richten op het positieve, zowel op je werk als in
je persoonlijke leven.

VOOR WIE
Alle medewerkers uit de gezinszorg.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 18 mrt 2024 | 09:00 - 16:00 Duur: 1 dag Opleider: Ankerpunt Heverlee
Code vorming: 318-24SPE1 Organisator: 318.02 Vormingsfonds voor de Diensten Gezinszorg van de Vlaamse Gemeenschap Thema: Omgaan met emoties en stress Domein: Persoonlijke vaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Gezinszorg