Basiscursus relaties en seksualiteit. Leer praten over seksuele gevoelens, relaties en weerbaarheid

Tijdens deze vorming verken je jouw eigen visie op de seksualiteitsbeleving van personen met een beperking. Je ontdekt verschillende brillen om naar het thema te kijken. Via oefening en dialoog gaan we in op waarden en normen

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
09:00 - 16:00 Konekt Lijnmolenstraat 153, Sint-Amandsberg
09:00 - 16:00 Konekt Lijnmolenstraat 153, Sint-Amandsberg

Programma

Een must voor iedereen die te maken krijgt met het thema relaties en seksualiteit bij personen met een beperking.

Hoe praat je over seksuele gevoelens, masturbatie, vrijen, homoseksualiteit, relaties, weerbaarheid? Tijdens deze vorming verken je jouw eigen visie op de seksualiteitsbeleving van personen met een beperking. Je ontdekt verschillende brillen om naar het thema te kijken. Via oefening en dialoog gaan we in op waarden en normen.

Op dag 2 zoomen we in op vorming. We gaan aan de slag met methodieken die je kan inzetten om het gesprek over seksualiteit en relaties aan te gaan.

Doelgroep: Begeleiders die individueel of in groep vorming over relaties en seksualiteit willen geven aan personen met een beperking.

Praktisch

Startdatum: 17 sep 2021 | 09:00 - 16:00 Duur: 2 dagen Opleider: Konekt
Code vorming: 319-21TT1 Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Specifieke methodieken in begeleiding/zorg Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector