(Beeldende) kunst in de kinderopvang

De deelnemers leren wat beeldende kunst kan betekenen in de kinderopvang. Samen met de docent krijgen ze een overzicht van verschillende methodes en maken ze via verschillende ludieke opdrachten kennis met een brede waaier artistieke technieken. Iedereen gaat naar huis met nieuwe frisse ideeën.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
09:30 - 16:00 Hof van Watervliet Oude Burg 27, Brugge

Programma

Programma / korte inhoud

Kunst is positief voor de ontwikkeling van kinderen.

In één of meerdere dagen, een halve dag of een avond krijg je materiaal aangereikt om beeldend aan de slag te gaan met kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Hiervoor hoef je zeker geen kunstenaar te zijn, terwijl we wel overtuigd zijn, dat iedereen wel een kunstenaar in zich draagt.

We maken gebruik van verschillende materialen en leren verschillende beeldende technieken kennen. De vorming is heel doe en praktijk gericht. De nascholing richt zich op opvoeders en begeleiders in de kinderopvang, die met kinderen tussen 3-12 jaar werken.

Werkvormen & methodieken

We werken met gekende materialen zoals klei, verf, houtskool, krijt, afval, inkt en ook materialen uit de kinderopvang. Deze materialen gaan we leeftijdsgericht en creatief gebruiken. Er word gewerkt met printtechnieken, portretten, kleitechnieken, vrije expressie, interpretaties van bekende kunstwerken, collage en assemblage en ook op maat van bestaande noden. Er wordt steeds ingegaan op specifieke vragen van de deelnemers. Theorie en praktijk worden afgewisseld.

Praktisch

Startdatum: 07 sep 2021 | 09:30 - 16:00 Duur: 1 dag Opleider: Tamboeri
Code vorming: 331-21K1 Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Pedagogische vaardigheden in kinderopvang Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Kinderopvang