Kinderen als inspiratiebron voor betrokken leiderschap

- De deelnemers verwerven inzicht in de zelfdeterminatie theorie en ervaringsgericht werken
- De deelnemers krijgen een kader mee om verbindend te communiceren, basisbehoeften onder de loep te nemen en om perspectief te nemen.
- De deelnemers hebben inzicht in de begrippen ‘Slim vertrouwen’, ‘groeimindset’ en kernkwaliteiten.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
09:00 - 12:15 Online -, -
09:00 - 12:15 Online -, -

Programma

Programma / korte inhoud
Leidinggeven aan professionals die werken met kinderen, is een bijzondere rol. Wat je teweegbrengt bij je teamleden sijpelt door naar de kinderen. Interessant om eens stil te staan bij de betekenis van jouw rol als leidinggevende.
Hoe kan je vanuit een ervaringsgerichte basishouding bijdragen aan een verhoogde betrokkenheid bij jezelf, je team en dus ook de kinderen? Doe een eerste indruk op en kijk hoe jij iets kan betekenen in de autonomie, motivatie en verbondenheid van je teamleden.

Werkvormen & methodieken
De vorming zal digitaal worden aangeboden via het platform ZOOM.
We vertrekken vanuit een theoretisch kader ondersteunt met praktische oefeningen en praktijkverhalen. Met behulp van opdrachten krijgen deelnemers zicht op hun leiderschapsvaardigheden en hoe dit invloed heeft op de functioneren van hun medewerkers. Tot slot ontvangen deelnemers handvaten om in de praktijk aan de slag te gaan samen met het team.

Praktisch

Startdatum: 05 nov 2021 | 09:00 - 12:15 Duur: 2 dagen Opleider: Centrum voor ErvaringsGericht Onderwijs CEGO
Code vorming: 331-21L3-OL Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Pedagogische vaardigheden in kinderopvang Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Kinderopvang