Meertaligheid

- Inzicht in een referentiekader om te kijken naar taalbeleid in kinderopvang met respect voor de thuistaal van elk kind.
- Wetenschappelijke achtergrond bieden over meertaligheid bij jonge kinderen.
- Zicht op diverse mogelijkheden om taal van (meertalige) kinderen te stimuleren.
- Vaardiger worden in taalstimulatie van jonge kinderen.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
09:30 - 12:30 Online -, -

Programma

Programma / korte inhoud
Je zal in deze vorming meer te weten komen en kunnen uitwisselen over het omgaan met meertaligheid ten aanzien van kinderen en ouders. Hoe vind je een evenwicht tussen het stimuleren van het Nederlands en het respecteren van de thuistaal? Wat kan je helpen om te communiceren met anderstalige ouders? We wisselen voorbeelden, tips en adviezen uit. We vertrekken vanuit wetenschappelijke achtergrond over meertalig opvoeden.
Je krijgt boeiende praktijkvoorbeelden te zien die inspireren. Via observatieopdrachten en andere oefeningen reflecteer je samen met anderen over de wondere wereld van taal.

Werkvormen & methodieken
Afwisseling tussen leergesprek, presentatie van inzichten en voorbeelden, observatieopdrachten aan de hand van filmpjes, ervaringsoefeningen, analyse van de eigen praktijk en ervaringsuitwisseling.

Doelgroep
Kinderbegeleiders en leidinggevenden groeps- en gezinsopvang

Praktisch

Startdatum: 22 nov 2021 | 09:30 - 12:30 Duur: 1 dag Opleider: VCOK
Code vorming: 331-21ME2-OL Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Omgaan met specifieke zorgvragers Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Kinderopvang