Voorlezen in een ander jasje + na het voorlezen … wat dan?

- Creatieve manieren leren om op een andere manier te vertellen
- Taalontwikkeling stimuleren van kinderen
- Activiteiten opzetten die volgen op een verhaal

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
09:30 - 16:30 CC Hasselt - parkeergelegenheid aan achterkant cc achter de slagboom Kunstlaan 5, Hasselt

Programma

Programma / korte inhoud
Voormiddag:
Gezellig met een boekje in een hoekje. Dat is genieten voor jong en ook voor minder jong. We nemen je mee doorheen het volledige vertelmoment. Van begin tot einde waarbij we je tips geven om tot vertelrituelen te komen. Een verhaal tot bij de kinderen brengen kan op veel manieren. Tijdens deze vorming kijken we verder dan het prentenboek, we laten je kennis maken met een kijkdoos, een vertelkoffer en nog ander leuks.

Namiddag:
En toen kwam er een varkentje met een lange snuit en het verhaaltje is uit...Of toch niet? Voorlezen is een fantastische manier om taalontwikkeling en fantasie, bij jonge kinderen te stimuleren. Maar het hoeft niet te stoppen bij het omslaan van de laatste pagina! Prenten en verhalen zitten immers boordevol inspiratie voor leuke spelmomenten met baby en peuter. Ga samen met ons ‘verder dan het verhaal’ en verlaat deze workshop met ideeën voor leuke lees-en spelmomenten in de opvang.

Werkvormen & methodieken

- instructievorm
- leergesprek
- opdrachten
- spelvormen
- inspiratieboxen

Praktisch

Startdatum: 18 nov 2021 | 09:30 - 16:30 Duur: 1 dag Opleider: K+
Code vorming: 331-21VL2 Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Begeleiding in kinderopvang Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Kinderopvang