Warme contacten met ouders

- De deelnemers krijgen inzichten over hoe ze van bij de start kunnen inzetten op een stevige basis voor een vertrouwensrelatie.
- De deelnemers krijgen inzichten over hoe ze een vertrouwensrelatie kunnen opbouwen en onderhouden met alle ouders.
- De deelnemers krijgen inspiratie om hun dagdagelijkse gesprekken te versterken.
- De deelnemers kijken kritisch naar hun eigen contacten en samenwerking met ouders en durven hun werking in vraag te stellen.
- De deelnemers krijgen inzichten over hoe ze kunnen kijken naar vragen en bedenkingen van ouders.
- De deelnemers krijgen inzichten over hoe ze kunnen inzetten op warme contacten met iedere ouder, rekening houdend met de maatschappelijke diversiteit.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
09:00 - 16:00 CC Hasselt - parkeergelegenheid aan achterkant cc achter de slagboom Kunstlaan 5, Hasselt

Programma

Programma / korte inhoud
Als begeleider in de opvang werk je vooral met kinderen... maar ook met hun ouders! Samen staan jullie in voor de opvoeding van hun kind(eren) en dat vraagt de nodige samenwerking. Een goed contact met ouders heeft automatisch een positief effect op de kinderen en je opvang. Dus reden genoeg om hierin te investeren!
Tijdens deze vorming nemen we verschillende aspecten onder de loep: hoe kan je van bij het allereerste contact werken aan een warme relatie met ouders? Waar zitten de sterktes en groeikansen in je contactmomenten? Wat leert een ervaringsgerichte blik op vragen en/of bedenkingen van ouders je en hoe kan je hier constructief mee omgaan?
We gaan samen op zoek hoe je kan inzetten op een warm contact met iedere ouder!

Werkvormen & methodieken
We vertrekken vanuit een theoretisch kader. Aan de hand van reflectieoefeningen en opdrachten worden de deelnemers uitgedaagd om hun eigen handelen en werking met ouders kritisch onder de loep te nemen.
We gaan aan de slag met de ervaringsreconstructie om gedragingen, vragen en/of bedenkingen van ouders beter te begrijpen.

Praktisch

Startdatum: 18 nov 2021 | 09:00 - 16:00 Duur: 1 dag Opleider: Centrum voor ErvaringsGericht Onderwijs CEGO
Code vorming: 331-21CO1 Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Kinderopvang