Zeg nu eens wat ik voel?

Gevoelens zijn overal, iedereen heeft ze, klein en groot. Voor jonge kinderen zijn ze vaak onbekend en overweldigend. Boos of bang zijn doet wat met je, maar is tegelijk volstrekt normaal.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
09:00 - 16:00 Clemenspoort vzw Overwale 3/1, Gent

Programma

Hoe moet je omgaan met al die gevoelens?
Hoe kunnen we kinderen helpen greep te krijgen op wat er vanbinnen in hen omgaat?
In deze interactieve workshop vertellen we over het belang hiervan. We bekijken hoe je kinderen hierbij kan ondersteunen door gevoelens een plaats te geven in de dagdagelijkse werking én via bepaalde spelimpulsen.
Werkvorm en methodiek
Praktijkverhalen worden aan een theoretisch kader gelinkt om inzicht te krijgen in de achterliggende behoeften, functie van emoties en hoe men hieruit gepast acties kan uitvoeren. Met inlevingsoefeningen kunnen deelnemers eigen emoties en gevoelens beter vertalen naar de behoeften die jonge kinderen hebben. Tot slot ontvangen deelnemers handvaten om in de praktijk aan de slag te gaan samen met het team.

Praktisch

Startdatum: 07 dec 2021 | 09:00 - 16:00 Duur: 1 dag Opleider: Centrum voor ErvaringsGericht Onderwijs CEGO
Code vorming: 331-21Z2 Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Pedagogische vaardigheden in kinderopvang Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Kinderopvang