Cindy Mees


Projectmedewerker

T 02 227 69 20

Ik ben Cindy Mees, en sinds 11 maart 2019 werkzaam bij ICOBA.

Hiervoorwerkte ik 20 jaar in verschillende settings in de Bijzondere Jeugdzorg.Eerst als begeleider, dan als teamleider en hulpverleningscoach in hetBrusselse. Dat ik dit mag vervolgen met een project dat de sectorinspireert op vraag en vanuit gelijkwaardigheid is voor mij een wens diein vervulling gaat.

Ik vergelijk de sector met vele boten opzee waar tal van avonturen beleefd worden. De zee zit vol verrassingen.En af en toe worden er stormen beleefd. Op een schip kan het er somswild aan toe gaan. Het zicht vertroebelt, bemanningsleden krijgen hetsoms moeilijk om de koers te bepalen…

Laat er dan een rots zijnte midden van de open zee, die hun aandacht trekt. Zeevaarders komen eraan wal, nemen en vinden rust en komen terug bij zichzelf. Zeevaardersontmoeten er ook andere zeevaarders en delen hun ervaringen. Dieperverbonden met zichzelf en mekaar varen ze terug aangesterkt op eigenkracht uit. De zon aan de horizon verrast hen.

Het voorbije jaarproefde ik als deelnemer van het vormingsaanbod van Icoba. En ondervondik dat ICOBA aanvoelde als zo’n rots. Dit maakt dat ik dankbaarheid voeldat ik hier mijn steentje aan mag bijdragen.