Ziedet? - Cultuursensitief omgaan met cliënten en collega's

De diversiteit op jouw werkplek neemt toe. En dat brengt uitdagingen met zich mee, zoals cultuursensitief omgaan met jouw cliënten en collega’s. Wil jij jouw competenties in cultuursensitief handelen versterken? Ziedet? helpt je hierbij.

Wat is 'Ziedet?'?

Illustratie uit de e-learning 'Ziedet?'

Ziedet? is een bundel met 6 e-learnings, opgebouwd rond het thema cultuursensitief handelen. De 6 modules starten telkens vanuit een praktijkvoorbeeld uit de hulpverlening. Je kiest gewoon een module die het best past bij jouw leervraag. Binnen elke module werk je aan jouw cultuursensitieve basishouding en dialoogvaardigheden, op jouw leertempo.

Goed materiaal, steekt erg goed in mekaar! Laura Theijs, Thuiszorg

Hoe gebruik ik 'Ziedet?'?

Registreer je op het leerlabo van VIVO en FeBi. Hoe je dat doet, lees je hier.

Daarna kan je onmiddellijk zelfstandig aan de slag op het leerplatform waar en wanneer dit jou past. Bekijk met je leidinggevende of je tijdens je werktijd een module kan doornemen. 

Ondersteuning nodig?

Lijkt het je beter om ondersteund te worden in dit leertraject? Vraag je leidinggevende om begeleiding te voorzien. Die kan georganiseerd worden door:

> lesgevers verbonden aan jouw organisatie, die de e-modules combineren met klassikale coaching momenten;

> VIVO, die in de company opleiding 'Divers-sensitief handelen in de praktijk - Opleiding voor hulpverleners' aanbiedt.

Jij en je collega's leren er:

  1. bewust worden van stereotypen en vooroordelen
  2. perspectieven innemen en kruispuntdenken
  3. in dialoog gaan vanuit een cultuursensitieve basishouding
  4. hoe dit toe te passen op de werkvloer.

Ondersteuning geven?

Heb jij het cultuursensitief handelen in de vingers en wil je deze kennis en vaardigheden met jouw collega’s delen aan de hand van het Ziedet?-leertraject? Bespreek met je leidinggevende of je hiertoe teammomenten kan benutten.

VIVO organiseert ook train-de-trainer sessies om je hierbij te helpen. Geïnteresseerd? Hou de opleidingen in open aanbod in de gaten.

Zie je het?

Met een cultuursensitieve basishouding in het werk staan, dat kan je leren!

 

Ziedet? werd gerealiseerd door VIVO en de Democratische Dialoog met de ondersteuning van Mopa vzw, Zorggezind en ESF/AMIF.