Ik ben Wouter Bollen werk bij Icoba sinds november 2009. Ik studeerde in 2000 af als graduaat orthopedagoog bij Ehsal Brussel, campus Dilbeek (ex- Parnas). Daarnaast heb ik nog een postgraduaat orthopedagogisch management gevolgd, ook bij Ehsal en genoot ik van een opleiding als agressiecoach bij Impuls vzw.

6 jaar lang was ik begeleider in een MPI. Nadien ging ik als hoofdbegeleider aan de slag in een Observatie en Behandel Centrum. Daar was ik iets langer dan 3 jaar verantwoordelijk voor de adolescentenleefgroep (12-18 jaar).

Waarom deze job?
Tijdens mijn loopbaan kwam ik regelmatig in aanraking met agressie. Een beladen thema, zo bleek. Agressie was vaak schering en inslag maar toch bleek het moeilijk om erover te praten. Na een incident voel je je schuldig, je twijfelt aan jezelf en de moed zakt in je schoenen als je aan het werk denkt. Op dat moment realiseer je je niet dat dit normale gevoelens zijn. Als hoofdbegeleider was ik trots op mijn team en wou ik zorg dragen voor iedereen. Een luisterend oor bieden, regelmatig eens vragen: Oewist? Juist die zorgende aanpak zorgde ervoor dat er een goede sfeer hing en dat agressie geen taboe meer was. Dit volstond echter niet, een goed agressiebeleid is een must: preventie, interventie en herstel. Om die reden volgde ik een cursus als agressiecoach en stelde ik een beleidsplan op.

Mijn interesse in het thema agressie werd aangewakkerd. Later kwam er een vacature als medewerker van Icoba vrij en ik greep mijn kans! Met mijn ervaring in de sector en meer specifiek met agressie hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen.