Alle nieuws

Laat je inspireren op Leren Uitgelicht

Op 8 februari organiseren we een praktische, interactieve en inspirerende dag voor iedereen die werkt rond leren in maatwerkbedrijven.

Verwacht je aan een dag vol interessante workshops, innovatieve leervormen, kansen om te netwerken én ontdek als eerste de gloednieuwe campagne voor maatwerkers. 

kom-tot-beter-leren

Start je dag geïnspireerd. Laat je onderdompelen in één van deze workshops over een hedendaags leerbeleid.


ws11. Maak van leren een organisatiedoelstelling


Leren is meer dan enkel opleiding! Vind jij het moeilijk om een doelgericht leerbeleid op te zetten? Heb je het gevoel dat je een rode draad mist in ad-hoc opleidingen? In deze workshop leer je hoe je een strategisch leerbeleid opzet. Zo dragen je leeractiviteiten bij aan de organisatiedoelstellingen én de ontwikkeling van medewerkers

 

 

ws22. Groeimindset: de sleutel tot leermotivatie

Waarschijnlijk moeten we jou hier niet meer van overtuigen, maar: iedereen kan leren. Sommige mensen staan meer open voor leren dan anderen. Hoe komt dit? En hoe inspireer je anderen om te leren? In deze workshop ontdek jij hoe je je medewerkers kan begeleiden naar een positieve groeimindset. Zo maak je van leren een gedeelde verantwoordelijkheid. 

 

 

 

ws33. Leren dat loont: op naar leren met meer impact

Heb jij het gevoel dat sommige opleidingen het ene oor in gaan en het andere er weer uit? Word je soms geconfronteerd met de vraag of al die opleiding eigenlijk wel iets oplevert? Denk jij al eens na over de return on investment (ROI) van je leerinitiatieven? In deze workshop kom je alles te weten over het rendement van opleiding en hoe je zorgt voor leerinterventies met meer impact.  

 

 

 leerlunch

Ook tijdens de lunch blijven we je inspireren. Zo maak je kennis met innovatieve en digitale leervormen op de opleidingsmarkt, dagen we je uit om zélf bij te leren met toffe mini-activiteiten en leg jij waardevolle connecties met collega’s uit andere maatwerkbedrijven.  

 leren door te doen

In de namiddag ben jij getuige van een ware primeur! We onthullen de communicatiecampagne die we ontwikkelden voor je maatwerkers. Een actieve en positieve campagne die doet inzien dat we allemaal groeien, elke dag.  


De workshops in de namiddag zijn telkens gekoppeld aan een onderdeel van de campagne. Jij leert hoe je je leerbeleid kan bevorderen en gaat meteen aan de slag met bruikbare materialen en werkvormen. Want leren is vooral ook doen. 
 

ws4

1. Trek iedereen mee in je leerbad  

Heb jij het gevoel dat je moet trekken en sleuren om je leerinitiatieven van de grond te krijgen? Dat leren altijd op de laatste plaats komt? In deze workshop leer je hoe je draagvlak creëert voor je leerbeleid. We gaan aan de slag met effectieve strategieën en concrete methodieken die betrokkenheid opwekken. Zo zorg jij voor een gedeelde en gedragen visie op leren in jouw maatwerkbedrijf.

 

 

ws52. De enige constante is verandering 

Verbetering komt vaak vanuit continue verandering: denk aan digitalisering en de groene transitie. Maar verandering pak je best doordacht aan, anders ontstaat verwarring en weerstand. In deze workshop ga je aan de slag met de 6W's van veranderingsmanagement. Je past deze toe op een concrete casus waar jij graag verandering in brengt in jouw maatwerkbedrijf. Zo verbeter je stapsgewijs jouw leerbeleid.

 
 

ws63. Word leermarketeer

Meer medewerkers aan het leren krijgen? Jij overtuigt in het vervolg met toffe slogans en spraakmakende affiches! In deze workshop leer je enkele basisprincipes van marketing en haal je de creatieveling in jou naar boven. Zo ontwerp jij wervende posters voor je vormingen die je achteraf kan uithangen in je maatwerkbedrijf.  

 

 

ws74. Dialoog in actie: de vakbond als partner voor je leerbeleid

Betrek jij werknemersvertegenwoordigers als actieve partner bij je leerbeleid? Er zijn heel wat voordelen: ze kunnen een ambassadeursrol opnemen, moeilijk te engageren werknemers bereiken en leerbehoeften van de werkvloer tot bij jou brengen. In deze workshop ga je via de Deep Democracy methode in open gesprek en verken je elkaars standpunten. Samen zetten jullie een eerste stap naar een gedeelde visie op leren en een samenwerking die bijdraagt aan het succes van jouw leerbeleid.