Alle nieuws

Nieuws uit de sector - maart 2022

Wisselleerder: vreemdgaan in een andere job

Als wisselleerder kies jij, in overleg met je eigen werkgever, 3 interessante vacatures. Voor medewerkers uit het geestelijke gezondheids- en welzijnslandschap die werken met kinderen, jongeren en volwassenen met een (psychische) kwetsbaarheid en hun context.
Meer info

Recht op opleiding: naar 5 dagen vorming in 2024

Meer investeren in opleidingen voor werknemers is een tweede belangrijke pijler van de pas overeengekomen arbeidsdeal van de regering.  "We moeten in ons land echt een opleidingscultuur creëren", zegt minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) daarover. Zo heeft elke werknemer vanaf dit jaar recht op minstens 3 opleidingsdagen per jaar, in 2023 moeten dat er 4 per jaar zijn, in 2024 wordt dat nog opgetrokken tot 5 per jaar. Daarnaast moet ook elk bedrijf met minstens 20 werknemers een opleidingsplan opstellen voor haar werknemers.

Hoe maatwerkbedrijf Mariasteen werd genomineerd voor de Learning Development Awards

Maatwerkbedrijf Mariasteen is genomineerd voor de Learning Development Awards 2022! Benieuwd hoe zij nieuwe technologie inzetten voor de groei van hun medewerkers? Bekijk de onepager en de 3 learnings 17/03. Geef hier jouw stem aan het project ‘go digital but stay human, onbeperkt inspirerend’

Werkbaarheidscheque wordt verlengd!

Ondernemingen kunnen ook in 2022 opnieuw een werkbaarheidscheque aanvragen. Met de cheque kan je advies, begeleiding en opleiding aankopen om de werkbaarheid op de werkvloer in kaart te brengen en te verhogen. Dat kan gaan over een plan voor een beter welbevinden op de werkvloer tot een duurzaam telewerkbeleid.

Meer info

Integra Zorg kan opnieuw opstarten

Dit project biedt de kans aan erkende vluchtelingen om een opleiding tot zorgkundige of verpleegkundige te volgen. Inschrijven kan nog tot en met 18 maart 2022. In bijlage vinden jullie de affiche, de flyer en het inschrijvingsdocument terug.

Een heel aantal erkende vluchtelingen heeft in hun thuisland reeds een opleiding gevolgd om in de zorgsector te werken, maar het diploma wordt in België niet erkend. Anderen hebben ervaring in de zorg opgedaan zonder dat dit vandaag wordt ingezet. Nochtans zijn de noden in de zorgsector hoog en tellen alle handen meer dan ooit mee. Integra Zorg wil erkende vluchtelingen een kans bieden om een opleiding te volgen tot zorgkundige of verpleegkundige om zo een gekwalificeerde job te vinden binnen de zorgsector. 

Meer info