Alle nieuws

Nieuws uit de sector - oktober 2021

Week van de kinderopvang

Van 11 tot 17 oktober is het Week van de kinderopvang. Om hun kinderbegeleider te bedanken, kunnen ouders de speciale bedankbuttons op de website van Opgroeien gebruiken. Die zijn beschikbaar vanaf maandag 4 oktober. Maak je kinderbegeleider blij met zo'n button!

Gezocht: kandidaten voor een virtueel organisatiebezoek

Verso en VDAB organiseren organisatiebezoeken voor arbeidsbemiddelaars. Ook iets voor jouw organisatie? Je bereikt in één klap een hele groep arbeidsbemiddelaars. Die leid je rond in de organisatie. Zo begrijpen zij nog beter naar welke profielen je precies op zoek bent. Iets voor jouw organisatie?

Chronische stress in residentiële zorgvoorzieningen aanpakken

Chronische stress van personeel in residentiële zorgvoorzieningen aanpakken?

De koning Boudewijnstichting wil initiatieven ondersteunen die de chronische stress van zorgverleners helpen bestrijden, de mentale gezondheid bevorderen en een goede combinatie van werken en leven terug mogelijk te maken.

Stem af op Radio Expoo!

Op vrijdag 22 oktober 2021 kan je tussen 12u en 13u luisteren naar een nieuwe aflevering van Radio EXPOO.

Kan onderwijs zonder welzijn? En vice versa?
HOGENT onderzocht samenwerkingen tussen onderwijs en welzijnssector die als doel hebben om gezinnen in kwetsbare leefsituaties beter te ondersteunen.

Radio EXPOO gaat met de onderzoekers in gesprek, en nodigt enkele inspirerende praktijken uit om hun verhaal te doen. Je kan de uitzending achteraf herbeluisteren via de website van EXPOO.