Alle nieuws

Nieuws uit de sector - september 2021

Afbeelding
nieuws-uit-de-sector

Uitbreiding van het rouwverlof – klein verlet wegens overlijden

Onthaalouders Sui Generis hebben net als werknemers voortaan recht op 10 dagen rouwverlof. Concreet hebben zij recht op 10 dagen rouwverlof bij overlijden van :

  • de echtgenoot/echtgenote of samenwonende partner van de werknemer
  • een kind van de werknemer of van zijn echtgeno(o)t(e) of samenwonende partner.

Behaal je graad in Health innovation!

Ben jij die collega die een brug wil bouwen tussen zorg en welzijn enerzijds en technologie anderzijds? Wil jij die verbindende persoon zijn die mee kan werken aan de toekomst van het zorg- en welzijnslandschap en het bijhorende change management? Dan is een microdegree Health Innovation voor jou! Deze opleidingen zijn ontworpen als deel van een proeftuin ondersteund door het Europees Sociaal Fonds (ESF) en in samenwerking met een aantal werkveldpartners, waaronder het Vlaams Welzijnsverbond.

Volg een opleiding tot mentor

STEBO organiseert op 28 oktober 2021 in Genk een mentoropleiding voor elke werknemer die de rol van mentor zal opnemen in de zijn organisatie.

Maak jij van dit decennium de learning twenties?

VDAB zet september in het teken van levenslang leren, een van de pijlers in het Alle hens aan dek-akkoord voor een duurzame relance van de arbeidsmarkt. Wilt je een sterke leercultuur stimuleren in jouw organisatie of levenslang leren een boost geven? Dan is e-leren of hybride leren een handige vorm. Maar hoe ga je daar nu mee aan de slag? Je leert er alles over in volgende webinars:

13/09: Aan de slag met e-leren (voor werkgevers en opleiders)

20/09: Leren als zuurstof voor de wendbare organisatie

30/09: Aan de slag met hybride leren (voor werkgevers en opleiders