Samen beslissen – of hoe interessant verschil tussen mensen wel kan zijn - IN COMPANY

Na deze vorming kan je:
- inzicht verwerven in verschillende benaderingen om met verschillen van mening om te gaan
- vertrouwd raken met de methode van deugdzaam en werkzaam onderhandelen, inclusief een praktisch stappenplan
- begrijpen hoe deugdzaam en werkzaam onderhandelen een alternatieve manier van gezamenlijke besluitvorming kan bevorderen
- oefenen in het toepassen van het voorgestelde stappenplan als een systematische en participatieve benadering om tot breed gedragen afspraken te komen.

Programma

Verschillende meningen in je team of tussen kinderopvang en ouders zijn volkomen natuurlijk. Deze diversiteit aan perspectieven is uitermate boeiend en hoeft absoluut geen struikelblok te vormen.

Deze vorming biedt je de kans om te leren hoe je vanuit deze verscheidenheid tot consensus kunt komen. Het draait hier niet om conflictoplossing, maar om samen tot weloverwogen beslissingen te komen. We zullen oefenen met een praktisch stappenplan.

Je leert op een gestructureerde en participatieve wijze tot gedeelde overeenkomsten te komen. Door het doordacht toepassen van onderhandelingstechnieken, kun je rekening houden met de belangen van alle betrokkenen en dat alles zonder dat het onnodig veel tijd kost.

WERKVORM EN METHODIEKEN
Aan de hand van praktijkgerichte oefeningen zetten we je aan om de verschillende stappen in het proces met elkaar te oefenen.

VOOR WIE
Leidinggevende en pedagogische coaches voor gezins- en groepsopvang 0-12 jaar

DUUR
1 dag

OVER DE LESGEVER
Jef Scheirlinck studeerde af als gegradueerde in de orthopedagogie. Hij coacht leidinggevenden, begeleiders en teams. Hij geeft ook vormingen aan onthaalouders, kinderbegeleiders en leidinggevenden in de kinderopvang en dit vooral over de thema’s samenwerken in team, communicatie, begeleiden van veranderingsprocessen, leidinggeven in kinderopvang, samenwerken met ouders en kwaliteit en zelfevaluatie.

CONTACTGEGEVENS
Timothy Verhulst
Tel: 09 232 47 36
Mail: info@vcok.be

SPECIFIEKE WENSEN LOCATIE EN MATERIAAL
Te overleggen met de lesgever

VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.
- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.
- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider, maar de totale vorming duurt minimaal 6 uren.
- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.
- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.
- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.

PROCEDURE
- Contacteer eerst de opleider om de verwachtingen onderling op elkaar af te stemmen en een datum af te spreken. Dien daarna pas je aanvraag in.
- Het fonds geeft een goedkeuring wanneer je aanvraag aan de voorwaarden voldoet en als er nog voldoende budget is.
- Na goedkeuring krijg je een vormingscode waarmee je de deelnemers kan inschrijven via het Extranet. Ontvangt het fonds niet twee weken voor de start het volledige aantal inschrijvingen? Dan annuleren wij de goedgekeurde incompany-vorming. De vorming kan in samenspraak met de opleider nog doorgaan, maar dan betaalt je organisatie de volledige opleidingskost.

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 20 Opleider: VCOK
Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Specifieke methodieken in begeleiding/zorg Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Sector(en):
Kinderopvang