Voorkom uitval - workshops - IN COMPANY

Na deze vorming kan je:
- preventieve maatregelen nemen om (langdurige) uitval te voorkomen
- bewust worden van de risico's en symptomen van burn-outs, bore-outs, en andere gerelateerde klachten
- effectieve strategieën toepassen om met deze uitdagingen om te gaan en het welzijn te bevorderen.

Programma

Met deze vorming streven we ernaar om het belang van het recht op deconnectie voor iedereen te benadrukken en om de competenties te versterken om hier effectiever mee om te gaan. Dit geldt zowel voor het vergroten van veerkracht als het ontwikkelen van relevante vaardigheden.

Ons doel is om de kracht en het potentieel van zowel werknemers als leidinggevenden en werkgevers te identificeren en te versterken. We bieden praktische tools aan om re-integratie na een periode van uitval soepeler te laten verlopen en om preventief te werken aan het welzijn binnen de organisatie.

We bieden 4 praktische workshops aan binnen het 'uitgeschakeld' programma, waaronder:
- versterking van veerkracht
- ontwikkeling van competenties
- loopbaanbeleid voor werknemers na een periode van uitval
- loopbaanbeleid voor werkgevers en leidinggevenden na een periode van uitval.

Schrijf je in voor deze vorming en ontdek hoe je het welzijn en de veerkracht van jezelf en je collega's kunt verbeteren, en hoe je effectief kunt omgaan met periodes van uitval.

WERKVORMEN EN METHODIEK
Onze coaches werden hiervoor intensief begeleid en geschoold.
De inhoud werd samengesteld op basis van de opgedane leerstof en op een interactieve manier in een presentatie van 3,5 uur per vorming uitgewerkt.

OVER DE LESGEVER
I-Diverso is een samenwerkingsverband van WEB vzw en Groep INTRO vzw. Deze organisaties richten zich al meer dan 25 jaar op de begeleiding van kwetsbare doelgroepen op de arbeidsmarkt. In verschillende stappen ondersteunen en begeleiden wij deze mensen naar een job met duurzaam perspectief. I-Diverso verzekert binnen dit vakgebied organisaties en bedrijven van een complete HR-dienstverlening. Wij werken binnen een breed netwerk van bedrijven en organisaties in gans Vlaanderen en Brussel.

VOOR WIE
Uitvoerende profielen, leidinggevenden van deze medewerkers en werkgevers in de sector.

CONTACTGEGEVENS
Sam Vanormelingen
tel: 0473 52 60 57
mail: opleidingen@groepintro.be

SPECIFIEKE WENSEN LOKAAL EN MATERIAAL
In overleg met de opleider

VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.
- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.
- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider, maar de totale vorming duurt minimaal 6 uren.
- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.
- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.
- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.

PROCEDURE
- Contacteer eerst de opleider om de verwachtingen onderling op elkaar af te stemmen en een datum af te spreken. Dien daarna pas je aanvraag in.
- Het fonds geeft een goedkeuring wanneer je aanvraag aan de voorwaarden voldoet en als er nog voldoende budget is.
- Na goedkeuring krijg je een vormingscode waarmee je de deelnemers kan inschrijven via het Extranet. Ontvangt het fonds niet twee weken voor de start het volledige aantal inschrijvingen? Dan annuleren wij de goedgekeurde incompany-vorming. De vorming kan in samenspraak met de opleider nog doorgaan, maar dan betaalt je organisatie de volledige opleidingskost.

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 12 Opleider: I-Diverso - Groep Intro
Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Gezondheid van de werknemer Domein: Welzijn op het werk Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector