Betrokken leiderschap in de kinderopvang - ONLINE

Na deze vorming kan je:
- inzicht verwerven in de zelfdeterminatietheorie en ervaringsgericht werken als leidraad voor effectief leiderschap
- een duidelijk kader hanteren om leiderschap vanuit verbinding te ontwikkelen, het welbevinden van teamleden te monitoren en het team te ondersteunen bij kijken naar de opvang vanuit verschillende standpunten.
- begrijpen en toepassen van belangrijke begrippen zoals 'slim vertrouwen', 'groeimindset' en 'kernkwaliteiten' om je leiderschap te versterken.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 08 oktober 2024 09:00 - 12:15 Online - -

Programma

Breng jouw team in beweging met verbinding en vertrouwen als drijvende krachten!

Als leidinggevende streef je naar zowel efficiëntie als effectiviteit: de juiste dingen op de juiste manier doen. Tegelijkertijd is het van cruciaal belang om zowel voor je team als voor jezelf te zorgen. In dit traject bieden we je de instrumenten en inzichten die je nodig hebt om jouw leiderschap te versterken vanuit diepgaande betrokkenheid.

Een betrokken leidinggevende is iemand die de menselijke kant van het team begrijpt en waardeert en die aandacht heeft voor de persoonlijke beleving, autonomie en groeipotentieel van medewerkers.

Wat staat je te wachten in dit traject?
- Leer hoe je jouw leiderschap kunt vormgeven vanuit een diepe verbinding met je team.
- Ontdek methoden om de beleving en betrokkenheid van je medewerkers te versterken.
- Verken manieren om autonomie en groeikracht van je team te stimuleren.
- Krijg praktische handvatten voor effectieve samenwerking.
- Leer hoe je zelfzorg kunt integreren in je leiderschapsstijl om duurzaam succes te behalen.

WERKVORM EN METHODIEKEN
We zetten actief in op uitwisseling met andere deelnemers om elkaar te inspireren en te versterken. Met behulp van theoretische kaders, praktische oefeningen en reflectie krijg je zicht op hoe je je team kan aansturen vanuit verbinding, autonomie en kwaliteiten.
Tijdens het minitraject krijg je toegang tot een digitaal platform, met interessante lectuur, inspiratie en opdrachten voor meer verdieping in ‘betrokken leiderschap in de kinderopvang.’

VOOR WIE
Leidinggevenden en coaches uit de groeps- en gezinsopvang voor baby’s en peuters, en buitenschoolse opvanginitiatieven.

OVER DE LESGEVER
Jiri begon zijn carrière als kindbegeleider en merkte al gauw op dat hij nog meer wou betekenen voor de kinderopvang in Vlaanderen. Hij startte de opleiding ‘Pedagogie van het jonge kind’ in combinatie met zijn werk en groeide stapsgewijs uit tot pedagogisch ondersteuner. Na zijn studie kon hij aan de slag bij Cego.
Jiri richt zich voornamelijk op het bijbrengen van kennis en het coachen van kindbegeleiders in Vlaanderen en heeft intussen ook kunnen coachen op internationaal niveau. Via een positieve, goedlachse maar ook realistische kijk op de wereld probeert Jiri zijn steentje bij te dragen in elke organisatie, rekening houdend met de talenten en de groeikansen van begeleiders van het jonge kind.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming.
Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Voor online vormingen vragen we om telkens te werken met 1 toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. 
Deze onlinesessie is interactief. We vragen aan de deelnemers om de camera aan te zetten.

Praktisch

Startdatum: 08 okt 2024 | 09:00 - 12:15 Duur: 1 dag Opleider: Centrum voor ErvaringsGericht Onderwijs CEGO
Code vorming: 331-24BL2-OL Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Peoplemanagement: Leidinggeven Domein: Human Resources Management Doelgroep: Omkaderingspersoneel Sector(en):
Kinderopvang