Mijn team en ik

Na deze vorming kan je:
- een dieper inzicht verwerven in de diverse elementen die leiderschap vormen en beïnvloeden
- begrijpen welke mechanismen van invloed zijn op zowel jezelf als op jouw team
- bewustwording ontwikkelen over jouw eigen leiderschapsstijl en hoe deze zich verhoudt tot de behoeften van het team
- concrete instrumenten en methoden verkrijgen om open en constructieve samenwerking binnen het team te bevorderen en bespreekbaar te maken.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 07 mei 2024 09:30 - 16:00 VCOK Raas Van Gaverestraat 67 A Gent

Programma

Als leidinggevende ben jij de stuwende kracht achter jouw team. Jouw leiderschapsstijl heeft een directe impact op hun succes. Maar hoe navigeer je tussen de noodzaak om te sturen en het verlangen naar autonomie binnen je team?

Diversiteit is de norm in hedendaagse teams, en daarom staan we voor de uitdaging om inclusief leiderschap te omarmen. Hoe kun je omgaan met deze rijke variatie in talenten en achtergronden, en tegelijkertijd streven naar gedeeld leiderschap?

In deze vorming duiken we dieper in deze vraagstukken. Je zult niet alleen inzicht krijgen in wat jouw team nodig heeft, maar ook hoe je elk individu de ruimte kunt geven om uniek te zijn, terwijl ze tegelijkertijd een integraal onderdeel van het grotere geheel vormen. Het sleutelwoord hier is afstemming - hoe kun je je leiderschap aanpassen aan de behoeften van je team?

WERKVORM EN METHODIEKEN
- Ervaringsgerichte oefeningen
- Zelfanalyse
- PowerPoint presentatie met toelichting door lesgever
- Leergesprekken
- Reflectie-oefeningen
- Uitwisseling onder deelnemers

DUUR
een hele dag

VOOR WIE
Begeleiders en leidinggevenden gezins- en groepsopvang 0-12 jaar

OVER DE LESGEVER
Jef Scheirlinck studeerde af als gegradueerde in de orthopedagogie. Hij coacht leidinggevenden, begeleiders en teams. Hij geeft ook vormingen aan onthaalouders, kinderbegeleiders en leidinggevenden in de kinderopvang en dit vooral over de thema’s samenwerken in team, communicatie, begeleiden van veranderingsprocessen, leidinggeven in kinderopvang, samenwerken met ouders en kwaliteit en zelfevaluatie.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming.
Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 07 mei 2024 | 09:30 - 16:00 Duur: 1 dag Opleider: VCOK
Code vorming: 331-24TI1 Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Coachen en mentorschap van collega's Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Kinderopvang