Hallo motivatie, waar ben je?

Na deze vorming kan je:
- inzicht hebben in jouw eigen motivatie, inclusief wat je energie geeft en wat energie wegneemt
- op basis van oefeningen een concreet plan opstellen om jouw motivatie te versterken
- begrip hebben ontwikkeld voor jouw motivatie op de werkvloer en de gebieden waarop je kan verbeteren.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 10 december 2024 09:30 - 16:00 Clemenspoort vzw Overwale 3/1 Gent

Programma

Vraag jezelf af: voer je dagelijks taken uit die je enthousiast maken, waarin je uitblinkt en die je aankunt?

Dit zijn de startvragen voor onze sessie over het activeren van blijvende motivatie in je werk.
Maar de centrale vraag die we tijdens deze vorming behandelen, luidt: wat heb jij persoonlijk nodig om gemotiveerd te blijven en met plezier aan de slag te gaan?

Via verschillende interactieve oefeningen gaan we op zoek naar aanpassingen en veranderingen die jouw motivatie naar nieuwe hoogten kunnen tillen. Bovendien zoomen we in op het concept van betrokkenheid. Met behulp van betrokkenheidstheorie krijgen kinderbegeleiders inzicht in de gebieden waarop ze invloed kunnen uitoefenen. Zelfs kleine stappen kunnen aanzienlijke veranderingen teweegbrengen. Kinderbegeleiders stellen concrete actiepunten op, zowel voor zichzelf als voor het team, om de motivatie op de werkvloer te versterken.

WERKVORM EN METHODIEKEN
De vorming bestaat uit een combinatie van theorie en oefeningen.
We vertrekken vanuit de zelfdeterminatietheorie (ABC van motivatie) van Decy en Ryan. Hierin krijgen de kinderbegeleiers een beeld van de verschillende vormen van motivatie en gaan ze dieper in op hun motivatie op de werkvlor.
Na een opwarmer met legoblokjes proberen we een zicht te krijgen op energiegevers en energievreters op het werk.
Nadat de kinderbegeleiders een scorelijst hebben ingevuld rond Autonomie, verBondenheid en Competentie staan we stil bij deze ABC van motivatie. Daarna belichten we dit ABC verder aan de hand van interactieve (nadenk-)opdrachten: Ik blink, de cirkel van Covey, het talentenblad, hints, top 10-waardenlijst … Na elk onderdeel noteren de kinderbegeleiders mogelijke acties die ze zelf of in team kunnen ondernemen.
In een tweede deel gaan we deze acties concreet omzetten naar de dagelijkse praktijk.

VOOR WIE
Kinderbegeleiders groepsopvang 0-12 jaar

OVER DE LESGEVER
Nadine Ceulemans is al meer dan 35 jaar actief in het vormingswerk. Haar roots liggen op het speelplein. In al die jaren gaf zij vormingen en opleidingen rond spelen met kinderen, omgaan met kinderen, maar ook over goed samenwerken, open communicatie, motivatie, omgaan met veranderingen in de ruimere welzijnssector.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming.
Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 10 dec 2024 | 09:30 - 16:00 Duur: 1 dag Opleider: OMVORMING
Code vorming: 331-24HM2 Organisator: 331 Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidssector Thema: Werken in team Domein: Persoonlijke vaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Kinderopvang