Voorkom uitval - workshops

Na deze vorming kan je:
- preventieve maatregelen nemen om (langdurige) uitval te voorkomen
- bewust worden van de risico's en symptomen van burn-outs, bore-outs, en andere gerelateerde klachten
- effectieve strategieën toepassen om met deze uitdagingen om te gaan en het welzijn te bevorderen.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
ma 30 september 2024 09:00 - 16:30 CC Hasselt Kunstlaan 5 Hasselt
ma 07 oktober 2024 09:00 - 16:30 CC Hasselt Kunstlaan 5 Hasselt

Programma

Met deze vorming streven we ernaar om het belang van het recht op deconnectie voor iedereen te benadrukken en om de competenties te versterken om hier effectiever mee om te gaan. Dit geldt zowel voor het vergroten van veerkracht als het ontwikkelen van relevante vaardigheden.

Ons doel is om de kracht en het potentieel van zowel werknemers als leidinggevenden en werkgevers te identificeren en te versterken. We bieden praktische tools aan om re-integratie na een periode van uitval soepeler te laten verlopen en om preventief te werken aan het welzijn binnen de organisatie.

We bieden 4 praktische workshops aan binnen het 'uitgeschakeld' programma, waaronder:
- versterking van veerkracht
- ontwikkeling van competenties
- loopbaanbeleid voor werknemers na een periode van uitval
- loopbaanbeleid voor werkgevers en leidinggevenden na een periode van uitval.

Schrijf je in voor deze vorming en ontdek hoe je het welzijn en de veerkracht van jezelf en je collega's kunt verbeteren, en hoe je effectief kunt omgaan met periodes van uitval.

WERKVORMEN EN METHODIEK
Onze coaches werden hiervoor intensief begeleid en geschoold.
De inhoud werd samengesteld op basis van de opgedane leerstof en op een interactieve manier in een presentatie van 3,5 uur per vorming uitgewerkt.

OVER DE LESGEVER
I-Diverso is een samenwerkingsverband van WEB vzw en Groep INTRO vzw. Deze organisaties richten zich al meer dan 25 jaar op de begeleiding van kwetsbare doelgroepen op de arbeidsmarkt. In verschillende stappen ondersteunen en begeleiden wij deze mensen naar een job met duurzaam perspectief. I-Diverso verzekert binnen dit vakgebied organisaties en bedrijven van een complete HR-dienstverlening. Wij werken binnen een breed netwerk van bedrijven en organisaties in gans Vlaanderen en Brussel.

VOOR WIE
Uitvoerende profielen, leidinggevenden van deze medewerkers en werkgevers in de sector.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 30 sep 2024 | 09:00 - 16:30 Duur: 2 dagen Opleider: I-Diverso - Groep Intro
Code vorming: 319-24RI2 Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Gezondheid van de werknemer Domein: Welzijn op het werk Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector