Samenwerken in ondersteuning

Na deze vorming ben je in staat om:
- een sterker netwerk rondom je cliënt te activeren
- slimme netwerken op te zetten binnen je organisatie
- de perspectieven en inzichten van alle betrokken partners te integreren in de begeleiding van je cliënt
- concrete handvatten en tools toe te passen om het netwerk van je cliënt effectief te versterken.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
do 07 november 2024 09:30 - 16:30 Hof van Watervliet Oude Burg 27 Brugge

Programma

In deze vorming leer je hoe je een sterk netwerk rondom je cliënt kunt activeren en versterken. Het netwerk bestaat uit ouders, familie, supporters en organisaties en biedt kansen voor eigen keuzes en onafhankelijkheid van zorg en hulp.

Wat leer je in deze vorming?
- Ontdek hoe je samen met ouders de basis van het netwerk kunt leggen.
- Leer hoe je de perspectieven van alle partners kunt integreren.
- Zorg ervoor dat jouw begeleiding tot in de huiskamer reikt en echt het verschil maakt.

Op microniveau bekijken we hoe we verbinding kunnen maken met het netwerk rondom de persoon en hoe we kunnen samenwerken met organisaties in de buurt om ondersteuning en groei mogelijk te maken. Iedereen heeft hierin een unieke en gelijkwaardige rol.

Op meso- en macroniveau ontdekken we hoe je als organisatie samen met anderen een grotere visieverandering kunt bewerkstelligen. We bieden methodieken en gaan actief aan de slag met voorbeelden en real-life oefeningen om zoveel mogelijk partners bij deze verandering te betrekken. Samen creëren we slimme netwerken om een maximale impact te bereiken.

WERKVORM EN METHODIEKEN
- doceertechniek
- uitwisseling en interactie aan de hand van inspirerende werkvormen
- rondvraag
- brainstormsessie
- afwisselend werken in kleine en grote groep
- casusbespreking aan de hand van intervisiemodel.

VOOR WIE
Deze opleiding is interessant voor begeleiders die rechtstreeks op microniveau werken met cliënten, als begeleiders, coaches, directie die samenwerkingen willen aangaan op meso- en macroniveau buiten de organisatie heen.

OVER DE LESGEVER
Wine Everaert is trainer en consultant binnen Konekt sinds 2016. Talenten ontdekken en laten ontluiken is echt haar ding. Bij Konekt verspreidt ze het talent denken en krachtgericht werken zowel intern als extern. Ze geeft mee vorm aan onze eigen leerprogramma’s. Ook andere organisaties, scholen en teams geeft ze graag een krachtgericht duwtje in de rug.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 07 nov 2024 | 09:30 - 16:30 Duur: 1 dag Opleider: Konekt
Code vorming: 319-24SO1 Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Externen betrekken in begeleiding/zorg Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector