Zelfzorg door je zorg voor anderen te begrenzen

Na deze vorming kan je:
- de eigen zorgdrive zuiver krijgen en houden
- nagaan wanneer je zelf behoefte aan zorg hebt
- handig zorg aan jezelf geven
- anderen om zorg vragen wanneer het nodig is.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
di 11 juni 2024 09:30 - 16:30 Jeugdherberg De Blauwput Martelarenlaan 11A Kessel-lo

Programma

Ben je een zorgzame persoon die er altijd voor anderen is en daar energie uit haalt? Maar merk je soms dat je eigen welzijn op de achtergrond raakt? Je bent niet alleen. Voor velen is de zorg voor anderen zo belangrijk dat het soms moeilijk is om voldoende tijd en energie aan zichzelf te besteden.

Maar om blijvend voor anderen te kunnen zorgen, is het essentieel om ook voor jezelf te zorgen. Tijdens deze inspirerende dag nemen we de tijd om jouw energiebalans onder de loep te nemen. Wat geeft jou energie en wat kost energie? Hoe bewaak je je eigen energieniveau en welke strategieën werken voor jou?

We duiken in zelfzorgtechnieken en laten je ontdekken hoe je voor je eigen energie kunt zorgen. Leer grenzen stellen, zowel voor jezelf als tegenover anderen. Hoe herken je je eigen grenzen en hoe communiceer je die effectief? Leer 'nee' zeggen wanneer dat nodig is, en leer loslaten in situaties waar je controle kunt loslaten.

WERKVORM EN METHODIEKEN
We reflecteren op eigen ervaring en signalen va nood aan zorg.
We werken met vloerankers voor doorvoeld besef.
De begeleider reikt tools aan.

VOOR WIE
Iedereen in een ondersteunende, zorgende functie.

OVER DE LESGEVER
Toon Cornelis is begeleider bij Kwadraet. Hij heeft zelf een lange weg afgelegd met vallen en opstaan. Hij weet wat het is als je moet zoeken naar veerkracht. Ondertussen is hij ervan overtuigd dat ieder van ons de nodige bronnen van veerkracht in zich heeft.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 11 jun 2024 | 09:30 - 16:30 Duur: 1 dag Opleider: Kwadraet
Code vorming: 319-24ZZ3 Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Persoonlijke groei Domein: Persoonlijke vaardigheden Doelgroep: Begeleidend personeel Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector